Најновије

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ДАО ИЗЈАВУ У СУК: Министар изашао после скоро 3 сата

Министар одбране Небојша Стефановић напустио је Сектор за унутрашњу контролу после скоро три сата.

Фото: Синхуа

Небојша Стефановић стигао је данас у Сектор унутрашње контроле МУП-а, где треба да да изјаву о наводима које је бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић изнела у интервјуу за медије. Раније у току дана и Хркаловићева је дала изјаву.

Стефановић и бивша државна секретарка МУП-а Србије Дијана Хркаловић позвани су у Сектор унутрашње контроле (СУК) "ради утврђивања свих чињеница и околности на наводе које су износили у јавности".

У јучершњем саопштењу МУП-а Србије се наводи да су они позвани као некадашњи највиши руководиоци Министарства унутрашњих послова поводом тврдњи и других навода које су протеклих дана путем медија износили у јавност.

- Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Републике Србије поступаће у оквиру својих надлежности и законских овлашћења - наводи се у саопштењу.

- Они су позвани да изнесу сазнања ради оцене евентуалног постојања елемената кривичних дела из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду, док у погледу евентуалног постојања елемената кривичних дела против службене дужности извршених од стране Хркаловићке или Стефановића, искључиву надлежност има Тужилаштво за организовани криминал - саопштило је тужилаштво.

Иначе, по захтеву ВЈТ, овај сектор је исти позив пре два дана упутио и начелнику четвртог одељења београдске полиције (задужено за сузбијање наркотика) Слободану Миленковићу званом Мали Сента. Повод је јавни иступ Хркаловићеве, која је Миленковића довела у везу са растурањем дроге.

- Наводи Дијане Хркаловић сами по себи нису довољни за покретање кривичног поступка, али захтевају проверу - навело је тужилаштво.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА