Најновије

"Запорожје ће бити ослобођено... Развија се план да ослобађање града"

Кијевске власти треба да прекину окупацију центра Запорошке области и повуку своје трупе.

То је изјавио члан главног савета администрације ове области Владимир Рогов.

"Запорожје ће бити ослобођено... Развија се план да ослобађање града прође уз минимално уништавање инфраструктуре, упркос чињеници да су борци Зеленског минирали мостове и друге објекте. Позивамо Зеленског да нареди повлачење својим трупама и оконча окупацију града", рекао је Рогов.

Према његовим речима, становништво дела Запорошке области, који је и даље под контролом режима Зеленског, чека ослобођење и тражи "да их спасу од окупације украјинских неонациста".

Он је напоменуо да украјинске снаге, полицајци и припадници Службе безбедности Украјине у граду врше масовне рације.

"Позивам становнике града да буду опрезни. Не примајте позиве, не задржавајте се у месту боравка где вас лако могу пронаћи. Ако је могуће, изађите из града на ослобођену територију. Ако то више није могуће, снабдејте се залихама хране и воде, а такође пронађите најбезбедније место у условима градских борби, у које терористи Зеленског који су узели цивилно становништво града за таоце воде Запорожје", истакао је Рогов.

Запорошка област је тренутно ослобођена више од 70 одсто. Истовремено, регионални центар, град Запорожје, налази се под контролом украјинске војске.

Током специјалне операције руска војска је преузела контролу над Херсонском облашћу и приазовским делом Запорошке области на југу Украјине.

У регионима су формиране војно-цивилне администрације, уведена је у промет рубља, почело је емитовање руских телевизијских канала и радио станица. Региони су најавили да планирају да постану субјекти Руске Федерације.

Када ће пасти Одеса, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА