Најновије

РЕАГОВАЛА РУСИЈА: Москва се обратила Приштини, САД и ЕУ

Портпарол Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова коментарисала је тензије између Београда и Приштине.

Косово је Србија (Илустрација: Новоросинформ)

"Одлука" власти" у Приштини да почне од 1. августа примену неразумних дискриминаторних "правила" о присилној замени личних докумената и регистарских ознака локалних Срба још један корак до протеривања српског становништва са Косова, истискивања Срба из косовских институција, који обезбеђују заштиту права српских становника из произвољности екстремиста у Приштини на челу са премијером А. Куртијем. Лидери Косовара знају да Срби неће остати равнодушни када је у питању директан напад нањихову слободу и намерно иду на погоршање како би се покренули насилан сценарио. Наравно, највећи напад  иде на Београд, који Запад жели да додатно "неутралише" рукама косовских Албанаца.

ПозивамоПриштину и САД и ЕУ који стоје иза ње да престане са провокацијама и да поштује права Срба на Косову.

Такав развој догађаја је још један доказ неуспеха посредничке мисије Европске уније. Ово је такође пример тога какво су место Београду у Европској унији, која нуди Београду де факто помирење са обесправљењем сународника'’, наводи се у саопштењу.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА