Најновије

БАЈДЕН СТАВИО ПАРАФ: Амерички председник потписао протоколе о приступању Финске и Шведске НАТО

Амерички председник Џозеф Бајден потписао је данас документа усвојена у Сенату о подршци придруживању Шведске и Финске у НАТО.

Фото: РИА

Бајден је, како је пренео Си-Ен-Би-Си, у Белој кући пре потписивања докумената рекао да се руски председник Владимир Путин преварио ако је мислио да може да унесе раздор међу западним савезницима.

- Наша алијанса је ближа и јача него икада и уједињенија него икада, а после уласка Финске и Шведске бићемо јачи него икада - рекао је Бајден, како је пренела америчка телевизија.

Сенат је прошле седмице са 95 гласова за и једним против подржао улазак Шведске и Финске у НАТО.

Улазак Шведске и Финске у НАТО и даље кочи Турска, која захтева да те две земље испуне захтеве Анкаре везане за престанак подршке курдским организацијама које Турска сматра терористичким.

Министар правде Турске Бекир Боздак је у недељу изјавио да Турска неће подржати пријем Шведске и Финске у НАТО док те земље не испуне своје обавезе које се тичу борбе против тероризма, рекао је министар правде Турске Бекир Боздак.

- Погрешно је очекивати позитивну одлуку Турске по питању подршке за чланство нордијских земаља, док не одрже своју реч - казао је Боздак за ТВ Акит, пренео је ТАСС.

За пријем сваке нове државе у НАТО потребна је сагласност свих земаља чланица.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА