Најновије

ДИЖУ ТЕШКЕ МИТРАЉЕЗЕ НА СРБЕ: Шиптари се спремају да разбију барикаде

Премијер привремених институција Аљбин Курти не престаје да звецка оружјем, а готово из дана у дан смењују се његове изјаве и потези којима долива уље на ватру у јужној српској покрајини, пишу Новости.

Барикада (Фото: Јутјуб)

Тако је крајем ове недеље, у четвртак и петак, у бази Врело у Приштини, коју користе припадници специјалних јединица Косовске полиције, организована обука за 15 припадника ЊСО (Њесиа Специале Оперативе) и 10 припадника ФИТ (Први интервентни тим) у руковању тешким радним машинама и крановима, као и у руковању тешким митраљезима - "браунинг", калибра 12,7 милиметара.

"Обука највероватније има за циљ припремање припадника тзв. косовске полиције за уклањање могућих барикада Срба на северу Косова и Метохије, који не прихватају документа и регистарске таблице лажне државе Косово, а оруђе на којима вежбају Куртијеви специјалци обезбедили су локални привредници из Приштине", пишу Новости.

Поводом упозорења председника Србије Александра Вучића да постоје планови за изазивање хаоса на Косову, а да би варница могла бити елиминација Срба под плаштом борбе против криминала и корупције, безбедносни стручњаци истичу да приштинске безбедносне снаге имају и наоружање и снајперисте обучене у страним војним центрима, који су спремни да спроведу директиву ликвидације првака Срба на северу Косова.

Према безбедносним информацијама, Албанци увелико припремају ове "герилске акције", извиђају терен на северу Косова, поготово око административне линије, али и "по дубини", и траже погодне коте са којих би могли да изведу нападе на виђеније Србе.

Опасна намера Куртија да по сваку цену обезбеди "пун суверенитет" у свим деловима Косова, на којој ради од када је дошао на власт, сада очигледно улази у последњу фазу.

"Ми знамо и кога јуре, знамо имена између шест и десет лица која они желе да ликвидирају, мисле да су они носиоци отпора, увек су то највећи криминалци, психопате, лудаци...", рекао је председник Вучић и додао да је за њих и Србин који има камен "терориста и криминалац".

О одбрани Србије од ЛГБТ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости/Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА