Најновије

АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ: Инсистирати да се дијалог Београда и Приштине одвија у СБ УН

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ изјавио је да се Београду стално прети судбином српског народа на Косову и Метохији због чега је косовски проблем потребно решити у корену, пре свега тражењем промене формата дијалога са Приштином, преноси Пинк.

Александар Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ је подсетио да се говорило да је Ричард Гренел док је био специјални саветник председника Трампа сменио Аљбина Куртија када је први пут формирао владу.

"Али не бих рекао да Америка не подржава Куртија. Они подржавају косовске Албанце, односно косовске сепаратисте и све њихове потрез. Курти је за разлику од осталих бивших терориста је класичан фанатик. Навикао је да живи у 1999. години - или потпуна капитулација или бомбародвање. И то је његова порука и тиме застрашије и Србе на КиМ и руководство у Београду", навео је Шешељ.

Према његовим речима, проблем је потребно решити у корену.

"Ми смо када је дошло до сецесије сатерани уз зид. Морамо инсистирати да се промени формат преговора. Зашто би преговарали у Бриселу, када су тамо све земље спонзору косовске независности. Морамо инсистирати да се то одвија у СБ Уједињених нација - додао је Шешељ. Можда то није могуће преко ноћи урадили. Од нас се тражила потпуна капитулација, претило судбином српског народа на КиМ. Треба да инсистирамо да посредници у дијалогу буду неутралне земље које нису признале Косово и поштују интегритет Србије, као што су Кина и Русија", изјавио је он.

Шешељ је подсетио да је издајничким потезом тадашње власти 2010. године дијалог Београда и Брисел измештен из Савета Безбедности у Брисел.

Стевица Деђански, са Института за политичке студије оценио је говорећи о дијалогу Београда и Приштине истиче да је Србији поребан мир, али да држава мора да заштити животе људи који живе на Косову.

"Не мислим да је у Бриселу постигнуто неко разумевање или резултат у томе да уразумимо приштинску страну да не прави провокације. Очекујем да то чујемо Вучића. Он је показао да и када су ствари добре и када су лоше каже искрено шта је било", рекао је Деђански.

Како је додао, Америка је показала ипак конструктивнији приступ решавању косовском проблема.

"Они имају циљ да нам отму Косово и Метохију, као и сви остали. Они су спонзор тога, али су променили приступ",  навео је Деђански.

О рушењу дејтонске БиХ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА