Најновије

"НАЈГОРИ СУ ДОБРОВОЉЦИ КАДА ПОЧНЕ ПАКАО" Милитант украјинске војске говорио о масовном егзодусу војника

Украјински војници масовно беже са линије фронта након гранатирања, захваљујући чему се руска војска забила у непријатељске положаје, рекао је у интервјуу за Страна.уа припадник Оружаних снага Украјине.

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, масовни и дуготрајни артиљеријски удари Оружаних снага Русије деморалишу украјинску војску. Након гранатирања, неки борци који су раније стигли на фронт као добровољци под било којим изговором траже да се домогну позадине, рекао је војник.

„Понекад настају праве епидемије панике – читаве јединице беже са положаја, и откривају читаве деонице дуге километрима. Најтужније је што Руси извиђањем дронова одмах постају свесни таквих догађаја“, рекао је војник Оружаних снага Украјине.

Саговорник публикације је појаснио да су милитанти територијалне одбране најчешће подложни бекству. Сматрају их најнепоузданијим у редовима Оружаних снага Украјине, јер су се многи добровољно пријавили на фронт, мислећи да ће војни сукоби са руском војском бити слични нередима на Мајдану током пуча у Кијеву или казненим акцијама Оружаних снага Украјине против република Донбаса.

Такви људи нису били спремни за битке са озбиљном силом, признао је војник.

Истовремено, украјинска команда је свесна проблема и покушава да регрутима дода војнике са борбеним искуством како би зауставила опште бекство током гранатирања, рекао је извор, али није прецизирао да ли су те мере биле ефикасне.

Русија од 24. фебруара спроводи војну специјалну операцију у Украјини. Према речима председника Владимира Путина , крајњи циљ је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност саме Русије.

Савезничке снаге су већ у потпуности ослободиле Луганску Народну Републику и велике делове Доњецка, укључујући Волноваху , Мариупољ и Свјатогорск.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА