Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Сукоб Београда и Приштине користио би Америци

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да би нови сукоб између Србије и непризнате републике Косово био од користи САД да ослабе Београд и приморају га да се придружи антируским санкцијама.

Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

- Што се тиче Европљана, ми разумемо да они нису независни, они раде шта им се каже. А нови сукоб би могао да послужи Американцима да Србију још више ослабе, па да се прикључи санкцијама и вероватно очекују да Русија у сваком случају помогне Србији, што би за њу могло бити превелико оптерећење - рекао је Боцан-Харченко за телевизију Русија-24.

Он је нагласио да ништа није превелико оптерећење за Русију када је реч о помоћи пријатељима, браћи, пријатељским народима.

Ситуација на Косову и Метохији драматично се погоршала увече 31. јула након што је приштинска полиција затворила пункт на административној линији са Србијом, намеравајући да од понедељка уведе забрану српских докумената.

Као одговор, Срби на северу Косова изашли су на улице и блокирали кључне путеве. Сирене су се чуле у неколико градова на северу региона.

Полиција и КФОР повучене су на мост преко реке Ибар који повезује северни и јужни део Косовске Митровице.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је за телевизију Русија-24 да Велика Британија и многе друге земље или обучавају такозвану војску Косова или испоручују оружје Косову.

- Дозволите ми да подсетим да према резолуцији 1244 Савета безбједности УН не би требало да постоје друге оружане јединице на Косову осим КФОР-а. Нажалост, то се не поштује - рекао је Вулин, пренио је ТАСС. 

Више о ситуацији на КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА