Најновије

КАДИРОВ СЕ ОБРАТИО ПУТИНУ И ЗАТРАЖИО ШАНСУ "Молим врховног команданта..."

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров затражио је од руског председника Владимира Путина да му да прилику да што пре заврши специјалну операцију у Украјини.

Рамзан Кадиров. (Фото: kremlin.ru)

- Тражим и још једном заиста молим врховног команданта да нам да прилику да завршимо специјалну операцију и не одуговлачимо ову операцију. Ако је 15 одсто светске заједнице против нас, то не значи да је цео свет против нас. Можемо брзо да смиримо ових 15 одсто, апсолутно нема никаквих проблема, рекао је Кадиров у аудио поруци на Телеграму, коментаришуц́и оптужбе Кијева на његов рачун, преносе РИА новости.

Раније данас, Служба безбедности Украјине саопштила је да је ''прикупила недвосмислене доказе о ратним злочинима'' Кадирова, као и Данила Мартинова и Хусеина Межидова.

Како је наведено, лидер Чеченије је у фебруару-марту ове године''надгледао развој и планирање појединачних војних операција јединица, давао наређења, слушао извештаје и извештаје''.

Мартинов сада ради као саветник шефа Министарства за ванредне ситуације, пре тога је био помоц́ник лидера Чеченије и служио је у републичком одељењу Руске гарде.

Кадиров је у марту прозвао Межидова командантом чеченског батаљона ''Југ''.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА