Најновије

ЛАЈЧАК: За налажење решења за таблице имамо два месеца

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Пришитне Мирослав Лајчак изјавио је данас да су остала још два месеца за проналажење решења за питање регистарских таблица.

Мирослав лајчак (Фото: Јутјуб)

Лајчак је навео да вjерује да ће решење бити пронађено као што је пронађено и оно за личне карте, додајући да су неке идеје предложили партнерима.

На питање да ли је рок од два месеца потврдила и Приштина, специјални изасланик ЕУ је рекао: "Да, наравно".

- Кампања регистрације поčиње 1. септембра и треба да траје два месеца. Не очекујем никакву драму 1. септембра. Не постоји разлог за то. Имамо тај рок од два месеца да пронаđемо решење, као што смо пронашли у вези личних карата - навео је Лајцак и додао да мора да буде оптимиста.

На питање новинара Еуроњуз Србија о решењу за регистарске таблице и наводима председника Србије Александра Вучића да није оптимистичан да ће се пронаћи до 1. септембра, Лајчак је рекао да не мисли да би решење требало тражити до тог датума.

- Одлука владе на КиМ је да тај процес треба да се заврши до краја октобра. Тако да ми имамо два месеца да нађемо решење. И већ смо у том процесу. Већ смо имали разговоре са председником Вучићем и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем на ту тему. Били смо у цајтноту по питању личних карата и улазно-излазних докумената. Што се тиче регистарских таблица имамо барем два месеца за решавање. Верујем да ћемо наћи решење - рекао је Лајчак који присуствује стратешком форуму на Бледу.

На питање како види решење за таблице Лајчак је рекао да не жели да улази у детаље.

- Посебно због тога што смо ми предложили и неке идеје нашим партнерима. Тако да не би било добро да сада изађем јавно - рекао је Лајчак.

Лајчак је подсетио да су први разговор између двојице лидера имали пре две недеље у Бриселу на ту тему и да се тада показало да они могу да разговарају иако се не слажу по многим питањима.

О алармантном стању на северу КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА