Најновије

"ПОСЛАЛИ СТЕ ИХ У СИГУРНУ СМРТ!" Ево шта се дешава на новом фронту, контраофанзива наређена због интереса

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио је да је кијевским режим у покушају контраофанзиве послао у смрт неколико хиљада својих војника, али да нема говора ни о каквом "пробијању" одбране.

Мапа. (Фото: riafan.ru)

По његовим речима, код Николајева, Харкова и у Запорожју погинуло је на хиљаде украјинских војника које је украјински режим послао у сигурну смрт и којима специјални одреди нису дали да се повуку.

"Да би измолили ново наоружање, посебно уочи састанка министара одбране НАТО-а у бази Рамштајн који је јуче одржан, режим Зеленског је покушао да створи бар привид да Украјина може да изврши офанзиву", рекао је Небензја на седници СБ УН.
Дипломата је додао да су украјински пропагандисти у највишим ешалонима власти отворено делили са светском заједницом планове о офанзиви чији је циљ био врац́ање изгубљених територија, што је у супротности са принципима војне стратегије.

"Колико можемо да проценимо, чак се и руководство Оружаних снага Украјине противило том безумљу, али лидер Украјине је био непоколебљив након разговора са америчким и британским колегама", констатовао је Небензја.

Како је објаснио, украјински војници су успели да заузму само неколико села на периферији, те да "нема говора ни о каквом продору", што врло добро знају војни експерти.

"Међутим, западни медији су вец́ разгласили да је Украјина прешла у контраофанзиву коју треба подржати новим западним оружјем. Тако је створена неопходна медијска позадина за састанак у Рамштајну", оценио је дипломата.
Из администрације Харковске области је саопштено да се воде борбе дуж целе контакт линије.

Јуче је у америчкој бази Рамштајн у Немачкој одржан састанак министара одбране и највиших војних представника из 50 земаља, са циљем даље подршке Украјини у рату против Русије.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА