Најновије

МИ СМО ИПАК ЗЕМЉА КОШАРКЕ: Србија освојила злато на Европском првенству у баскету

Репрезентација Србије у баскету 3x3 освојила је златну медаљу на Европском првенству у Аустрији.

Фото: Јутјуб

Наш тим победио је у финалу Летонију резултатом 21:14. Ушли су српски баскеташи идеално у велико финале и на крилима распуцаног Дејана Мајсторовића стигли до 4:1, најавивши момцима са Балтика какав их пакао чека ове вечери. 

Увертира је била идеална, међутим ухватили су резултатски прикључак потом ривали "орлова". Али, само на тренутак, јер је Стефан Стојачић, популарни "доктор Стрејнџ" силовитим продором уз фаул поново одлепио Србе на плус 5, на семафору је било 9:4. 

Предност наших миљеника наставила је да расте, а монструозно закуцавање поменутог Стојачића за великих 17:10 најавило је да нема повратка за Летонце.

Српски златни репрезентативци рутински су привели меч крају, а како и не би. Имају толико мечева у ногама, толико медаља у рукама и оно најважније, шампионски ген који их не по први пут носи ка самом врху Старог континента.

Ови људи покорили су Европу, и то трећи пут у низу, и показали ко су ти момци са ужарених бетона земље кошарке који крију магију у рукама.  

Подсетимо, Србија је раније у полуфиналу рутински савладала Холандију, са 11 разлике (21:10) што је била десета победа у исто толико сусрета са "лалама", док је Летонија веома тесно савладала Литванију 21:20.

За Србију играју Дејан Мајсторовић, Страхиња Стојачић, Михаило Васић и Марко Бранковић.

Бар мало лепих вести у овом тешком дану за српску кошарку.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА