Најновије

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ ЗА ПРАВДУ: Ристивојевић и русофобија или зашто се боримо за слободну Србију

Владимир Димитријевић. (Фото: Јутјуб)

Пише: Владимир Димитријевић

Прогон се наставља

Прогон професора др Бранислава Ристивојевића се наставља. Судски гоњен од НАТО прајдера и њиховог повереника за заштиту њихове равноправности, одлучан на суду ( који га је ослободио оптужбе (1) ), смео у одбрани људских права и слобода, нарочито у доба коронократије, када је упозоравао за шта све служи претварање Србије и света у ( тобож здравствени ) концлогор, Ристивојевић је, упркос протестима интелектуалне јавности, смењен са места декана Правног факултета Универзитета у Новом Саду, наводно због подршке Русији ( а, у ствари, трудио се само да настави научну сарадњу са научним установама Руске Федерације).(2) Сада га опет гоне, јер се неки студент жалио на њега!(3) Не знам на шта се жалио овај студент кад је Ристивојевић у питању, али методологија је позната. Сличан модел обрачуна су НАТО прајдери и њихов поверник пре овог повереника користили против професора др Милана Брдара, тврдећи да их је он, на  предавању, дискриминисао.(4) 

Коришћење ђака и студената ради денунцијације професора, које постаје манир у нас, указује да су НАТО прајдери, русофоби и србофоби прави неокомунисти, јер су баш комунисти користили ухођење и цинкарење у прогањању неистомишљеника. Тако су у мом Чачку, средином осамдесетих година 20. века, два ђака, по наговору УДБЕ, сведочила против омиљеног професора књижевности,  Миодрага Јаћимовића, да „квари омладнну“ антикомунизмом, иако су сви остали његови ученици рекли да је беспрекоран. (5)

На удару и окружење

Ипак, толико нормалних, озбиљних и честитих људи у Србији није било шиканирано ни за време комунизма: Брдар, Ђурковић, Ковић, Ристивојевић само су врх леденог брега. И ја, коме се суђење у име НАТО прајд вредности наставља до у бескрај ( после ослобађајуће пресуде Вишег суда у Београду, Апелациони суд је све вратио на почетак, тако да сам, на Малу Госпојину, опет, као Јозеф К, ишао у Београд;   суђење се, ако пре тога не падне атомска бомба, наставља крајем фебруара 2023. године (6) ), не могу да не устанем и не кажем:“Доста, бре, више! Оставите нас на миру!“ У земљи у којој се кољачи проглашавају за „заштићене сведоке“, и у којој су „сведоци – покајници“,  добијали уносне послове у досократској Србији(7), главна сметња су људи попут Ристивојевића, или, донедавно, Ковића којима се слуге НАТО наратива свете не само као појединцима, него и насрћу на људе из њиховог окружења. Као што су шиканирали Ковићеве докторанде, тако сад ударају на Ристивојевићеве асистенте. 

Русофобија и борба за нашу слободу

Русофобија, коју другосрбијански легион покушава да, упркос вољи 80% становништва ове земље, одреди као нашу меру и проверу, ударила је на Ристивојевића, кривог што је жив по другачијем, а не НАТО обрасцу. У интервјуу који ми је дао, Ристивојевић је био јасан и гласан, баш онакав какав треба да буде слободан човек и научник:“Некада су људи, не само ради образовне сарадње с Русијом него и ради најобичнијих симпатија, били затварани, прогањани и проскрибовани у друштву. Ово није чудо. Сви знамо каква је била југословенска држава и њено друштво 1948. године. Запрепашћујуће је пак да се после 75 година нисмо много одмакли од тог времена, односно да се наше друштво није ослободило страха.С друге стране, гледајући сличне манифестације масовне русофобије у Западној Европи, можда ово што се дешава у Србији не треба да чуди. Изгледа да су у праву заговорници теорија о цикличним токовима историје. Она се у Европи, по свему судећи, враћа на своје почетке: прво предрасуде а затим и нетолеранција или, још горе, мржња према различитим нацијама, верама или културама. На крају дискриминација, или још горе, прогони по истим основама.“(2)    

Србија неће бити слободна док се поштени, часни и свом народу одани интелектуалци, попут Ристивојевића, излажу разним врстама прогона само зато што слободно мисле, говоре и делају. Морамо се, из хиљаду разлога, борити за суверену Србију, а један од њих је и право на слободу мишљења. 

Професоре Ристивојевићу, слободна Србија је са Вама.

УПУТНИЦЕ ( 26.9.2022.године ): 

1.https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronika/250900/Dekan-Pravnog-fakulteta-u-Novom-Sadu-oslobodjen-optuzbi-za-diskriminaciju-sporni-tekst-ocenjen-kao-sloboda-izrazavanja.html
2.https://www.pecat.co.rs/2022/07/prof-dr-branislav-ristivojevic-na-postmodernom-golom-otoku/
3. www.pravda.rs/2022/9/26/nastavlja-se-politicka-hajka-na-profesora-ristivojevica/
4. www.nspm.rs/dokumenti/misljenje-povodom-diskriminatorskih-stavova-o-lgbt-osobama-profesora-m.-b.html
5.https://iskra.co/reagovanja/vladimir-dimitrijevic-mi-nepodobni-cacanski-profesori-ili-komunizam-se-vratio-u-srbiju/
6.https://stanjestvari.com/2021/07/07/slobodan-antonic-veliki-pravni-rat-za-slobodu-govora/; www.danas.rs/vesti/drustvo/a-se-zna-apelacioni-sud-ukinuo-presudu-kojom-se-vladimir-dimitrijevic-oslobadja-optuzbi-za-diskriminaciju-lgbt-zajednice/
7. www.vreme.com/vreme/slike-iz-zivota-zasticenog-svedoka-2/
     

Гласање на референдуму завршено! Руски народ донео одлуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА