Најновије

НЕСЛАГАЊЕ У РУСКИМ РЕДОВИМА: Армијска група ''О'' одговорила Кадирову

Борци руске армијске групе ''О'' су коментарисали на Телеграм каналу портала Рускаја Весна изјаву чеченског лидера Рамзана Кадирова, који је оптужио команданта Централног војног округа Александра Лапина за повлачење трупа из Красног Лимана.

Група ''О'' (Фото: Јутјуб)

Обраћање припадника фрупе '’О'’ Рамзану Кадирову преносимо у целости:

Поводом оптужби Рамзана Кадирова против команданта Централног војног округа Александра Лапина за повлачење из Лимана, поштено је оповргнути неистину:

Сви закључци емотивног текста председника Чеченије засновани су на нетачним информацијама: Генерал Лапин није командовао одбраном Лимана и није седео позади.

Окривљавање за повлачење у харковском правцу, генерала, који није водио одбрану овог сектора, већ је у њега бачен, као последњи покушај да се поправи најтежа ситуација на фронту, крајње је погрешно.

Александар Лапин никада није седео у позадини. То могу потврдити сви који су га икада срели. Било да је то Сирија, било да је то Украјина, где то знају скоро сви борци групе „О“. Ово је вероватно једини командант групе који је у борбеним саставима својих трупа од почетка операције. Дакле, изјава да је Лапин био сакривен у Луганску није тачна.

Наравно, треба тражити починиоце, али за све окривити команданта, чија је зона одговорности био потпуно другачији сектор фронта, значи направити грубу грешку, из које на крају неће бити могуће извући праве закључке.

Оптужбе Рамзана Кадирова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА