Најновије

КУРТИ ОДБИО АМЕРИКУ: Остаје одлука о пререгистрацији

Влада самопроглашеног Косова донела је одлуку да ће од 1. до 21. новембра за Србе који нису пререгистровали своја возила на „РКС“ таблице бити изречена опомена, док ће мера новчане казне важити до 21. јануара, када се дефинитивно поништавају „старе“ регистрације, преноси Телеграфи.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Курти је на овај начин одбио да прихвати захтев САД и представника држава Квинте, који су тражили померање одлуке за 10 месеци.

На седници косовске владе, одлучено је да ће од 21. јануара до 21. априла Срби користити пробне таблице, а након тога, на Косову неће бити дозвољене друге регистарске ознаке осим „РКС“, преноси Танјуг.

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти рекао је да ова одлука предвиђа редослед и ескалацију санкција, односно да ће три недеље бити укорени они који не спроведу одлуку о замени регистарских таблица.

„Од 1. новембра до 21. новембра биће изречена мера укора, а затим ће од 21. новембра у трајању од два месеца, до 21. јануара, бити мера новчане казне. А онда ћемо од 21. јануара имати пробне регистарске таблице још два месеца, а онда 21. априла на Косову не могу бити дозвољене никакве друге таблице”, рекао је Курти.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА