Најновије

ДЕЛЕ ОПОМЕНЕ СРБИМА НА ЈАРИЊУ: Траже пререгистрацију по сваку цену (ВИДЕО)

Тзв. Косовска полиција уручила је ноћас прву опомену за возила која нису пререгистрована са српских регистарских таблица на РКС таблице.

Јариње (Фото: Јутјуб)

На административном прелазу Јариње, неколико минута после поноћи и истека рока за пререгистрацију, који је поставила Приштина, укор је уручен возилу регистрованом на КМ таблице којим је управљала жена, јавио је репортер портала Косово онлајн са Јариња.

Та жена је за портал рекла да су јој полицајци уручили папир који садржи смернице за пререгистрацију. Како је истакла, не планира да региструје возило на РКС таблице, али чека одлуку званичног Београда.

У поноћ је истекао рок који су привремене институције у Приштини дале за пререгистрацију возила на РКС таблице.

Репортер Косово онлајна јавља да је на административном прелазу Јариње за сада мирно, да је саобраћај смањеног интензитета, а да је појачано присуство косовске полиције. Приштина је, и поред захтева САД и ЕУ да рок о пререгистрацији возила одложи за 10 месеци, у петак одлучила да ту одлуку примени у четири фазе.

Најављено је да ће у првој фази - од данас до 21. новембра, возачима аутомобила са српским таблицама косовска полиција уручивати укор и захтев да региструју возила на РКС таблице.

У другој фази, од 21. новембра до 21. јануара, Срби са КиМ са српским регистарским таблицама биће кажњавани са 150 евра, најављено је у Приштини.

Трећа фаза предвиђа издавање пробних таблица и трајаће до 21. априла, када ће, према одлуци владе привремених приштинских институција, на КиМ бити забрањене српске регистарске таблице.

Српски листа саопштила је да ће на прво изрицање новчане казне Срби са севера КиМ пружити жесток одговор и отпор.

Извор: Танјуг/РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА