Најновије

''Циљ нових претњи из Приштине протеривање Срба''

Последње најаве приштинских функционера да тзв. косовске безбедносне снаге могу да делују на територији читаве покрајине, укључујући и север, још једна је алармантна претња и злокобна најава из Приштине с циљем протеривања Срба са њихових вековних огњишта, упозорио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Барикада (Фото: Јутјуб)

Петковић је навео да "Београд никоме неће дозволити да од Срба на КиМ прави глинене голубове и увек ће бити уз свој народ" и позвао међународне мисије да се "јасно одреде према оваквој неодговорној и опасној најави Куртијевих сарадника који само желе сукобе, тензије и нове кризе".

"Свим међународним факторима јасно је да такозване КБС немају шта да траже на северу покрајине, али Курти и његови посилни очигледно желе да крше посебно оне споразуме који чувају мир и гарантују безбедност Срба на КиМ, јер тако хоће да се обрачунају са нашим народом у покрајини, посебно Србима на северу", саопштио је Петковић.

Према споразуму који је са властима у Приштини 2013. године потписао и гарантовао тадашњи генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмунсен, подсетио је Петковић, недвосмислено се каже да било које војне формације из Приштине не могу деловати у четири општине на северу Косова и Метохије, без претходног дуплог одобрења команданта Кфора и четири градоначелника са севера Косова и Метохије.

'"Та гаранција потписана је и донета истог дана када и Бриселски споразум, што додатно указује да је тај документ био и услов за Бриселски споразум", саопштио је директор Канцеларије за КиМ.

"Нека се у Приштини не играју ватром и престану да запаљивим изјавама, најавама и потезима додатно дестабилизују безбедносну ситуацију на Косову и Метохији коју су већ нарушили својим једностраним и противправним и насилним потезима у вези са таблицама".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА