Најновије

УКРАЈИНА ПРЕД КАТАСТРОФОМ! ЗЕЛЕНСКИ: Teшка ситуација - онеспособљени смо

Украјински медији известили су да је неколико експлозија одјекнуло у Запорожју, под контролом Кијева. Како пише портал "Страна", ради се о пет експлозија које су се чуле у центру града.

Зеленски: Тешка ситуација

Украјинска престоница Кијев, подручје око луке Одесе, као и више од десет других региона боре се са несташицама струје након непрекидних руских напада на енергетску инфраструктуру, изјавио је вечерас украјински председник Володимир Зеленски.

“Ситуација са испоруком струје је тешка у 17 региона, као и у престоници”, казао је Зеленски у ноћном видео обраћању, пренео је Ројтерс.

Како је рекао, ситуација је веома тешка у региону Кијева, као и у самом граду, затим у региону Одесе и подручју Винице и Тернопила на западу и југозападу Украјине.

Претходно су градске власти у Кијеву упозориле да је могуће потпуно гашење електричне мреже у главном граду, а украјински премијер Денис Шмихал је изјавио да је скоро половина енергетског система земље онеспособљена због руских напада.

Онеспособљена половина енергетског система

Недавни талас руских ракетних напада онеспособио је скоро половину украјинског енергетског система, рекао је украјински премијер Денис Шмихал. Штета је настала док су се температуре кретале испод нуле, а у главног граду Кијеву пао први снег.

Један званичник у Кијеву упозорио је да би се град могао суочити са "потпуним нестанком" електричне мреже.

Погођена украјинска фабрика „Мотор сич“:Ватра гута понос украјинске војне индустрије (ВИДЕО)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА