Најновије

Нигеријски војник пуцао у српског пилота па га убадао бајонетом

Амбасадор Србије у Нигерији Ђура Ликар каже да је пилот Бора Ђукић који је рањен у Мајдагурију у тој земљи у стабилном стању. У разговору за РТС објашњава како је дошло до рањавања српског држављанина. У току је истрага о овом инциденту.

Илустрација (Фото: Јутјуб/Правда)

Амбасадор Ђура Ликар рекао је за РТС да је, према последњим информацијама које има, Бора Ђукић који је рањен у инциденту свестан, комуницира и да је за сада у стабилном стању.

„Услед повреда које је задобио доктори очекују да ће га стабилизовати у наредних 48 сати како би покушали транспорт у Србију или неку другу европску земљу“, рекао је амбасадор.

Објашњава да је Ђукић случајно страдао током сукоба између припадника нигеријске војске.

„У том инциденту је један од војника напао друге војнике. Хеликоптер је слетео, путници су се искрцавали, нападач је кренуо да бежи према хеликоптеру пуцајући према путницима. Тада је једна од путница смртно рањена и преминула је на лицу места, погођен је наш држављанин, а затим, с обзиром на то да се нападачу заглавила пушка, наставио је напад на нашег држављанина бајонетом при чему је наш држављанин два пута убоден у пределу стомака. Узрок за тај сукоб још није познат и то је предмет истраге“, навео је амбасадор Ликар.

Више информација биће познато када истрага буде окончана.

Пилот Бора Ђукић ради за немачку компанију која сарађује са УН приликом организације транспорта ка Србији и другим европским земљама.

УКРАЈИНА ПРЕД КАТАСТРОФОМ! ЗЕЛЕНСКИ: Teшка ситуација - онеспособљени смо

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА