Најновије

''АЗОВ'' ПРОТИВ ''ВАГНЕРА'' У БАХМУТУ: Борба за сваки метар (ВИДЕО)

Артјомовск (бахмут) и његова околина остају једно од најкритичнијих области на линији фронта. Воде се свакодневне жестоке борбе буквално за сваки метар.

Азов (Фото: Јутјуб)

Ситуација унутар града може се проценити по снимку украјинске војске. Припадници екстремистичке формације „Азов“ су објавили су снимак борби.

Пре неки дан је ситуацију са заузимањем Артјомовска објаснио оснивач Вагнерове групе Јевгениј Пригожин, чији борци заузимају улице града

Пригожин је одговорио на новинарско питање о могућем времену заузимања Бахмута. Према његовим речима, овај град је тврђава у којој се „момци више од једног дана, а понекад и недељама, забадају у једну кућу“. У случају Вахмута, пробијање одбране значи само заузимање мале површине.

„Војници ће вам рећи да је пробијање одбране као да јутрос узмете једну кућу и пробијете одбрану. А иза ове куће је нова линија одбране. И није једина. А колико ових линија одбране има у Артјомовску? Па, ако кажемо 500, вероватно нећемо погрешити. Да, сваких 10 метара је линија одбране “, рекао је Пригожин.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА