Најновије

РУСИЈА МИРИ ИЗРАЕЛ И СИРИЈУ: Неочекивана одлука Тел Авива

Израелске власти су пристале да пруже помоћ Сирији, коју је 6. фебруара погодио земљотрес, након захтева Русије, пише израелски лист Харец, позивајући се на изворе упознате са ситуацијом.

Израел (Фото: Pixabay)

Према речима саговорника листа, након што је примљен одговарајући захтев руске стране, Израел је одлучио да у Сирију пошаље хитну хуманитарну помоћ, укључујући лекове и основне потрепштине за погођене природном катастрофом. Осим тога, иако израелске власти нису спремне да пошаљу своје лекаре у Сирију, тренутно разматрају опцију да Сиријцима дају приступ израелским болницама, где могу да прођу преко граничног прелаза на Голанској висоравни. Разматра се и могућност пружања медицинске помоћи погођеним Сиријцима у Турској.

Како напомиње Харец, овај потез је без преседана у односима двеју држава које су у рату од 1948. године и немају дипломатске односе.

Турску је ујутру 6. фебруара погодио земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале, најјачи у земљи од 1939. године. Неколико сати касније, у централном делу земље забележен је још један земљотрес магнитуде 7,7 степени Рихтерове скале. Такође, потреси су се осетили и у другим земљама региона, укључујући и Сирију. Према последњим подацима, у Сирији је од последица природне катастрофе погинула 461 особа, повређено је 1326 особа.

О подели Италије на два фронта прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА