Најновије

КИЈЕВ СТРАХУЈЕ И ТО ЖЕСТОКО: Руси на пролеће спремају велики напад

Русија ће овог пролећа ескалирати текућу операцију која има за циљ дестабилизацију Украјине и укидање међународне подршке Кијеву у двогодишњем рату са Москвом, упозорила је данас украјинска обавештајна служба.

Кремљ ће појачати напоре у ширењу дезинформација на друштвеним мрежама, изазивајући сукобе међу Украјинцима и сејући сумњу међу савезницима Кијева у погледу шансе за победу, наводи се у саопштењу украјинске обавештајне службе.

 „Током наредних недеља непријатељ ће уложити све напоре да шири наративе који су деструктивни по светску безбедност и покушавају да подстакну сукобе - како унутар Украјине тако и у другим деловима света где постоји подршка Украјини”, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

У саопштењу које су пренеле кијевске домаће безбедносне и војне шпијунске агенције, наводи се да ће операција кулминирати крајем маја, када би иначе истекао петогодишњи мандат председника Володимира Зеленског.

Избори у Украјини су суспендовани на основу ванредног стања које је на снази од инвазије Русије. „Методологија кампање је типична за руске специјалне службе: да доведе у питање легитимитет владиних одлука донетих у Украјини после 20. маја, да шири панику и очај, да вештачки сукоби цивиле са војском, да нас натера да се свађамо са нашим савезницима, да шире све врсте 'теорија завере' у друштву”, наводи се у саопштењу.

Кремљ је раније ове недеље саопштио да Украјина више од једне деценије добија помоћ од ЦИА да се супротстави Русији. Зеленски је упозорио да би руске снаге, које су недавно заузеле стратешки град Авдејевку, могле да покушају још једну офанзиву крајем маја или почетком лета, преноси Танјуг.

ВОЈНИЦИ БЕСНИ НА ЗЕЛЕНСКОГ! Војно особље има жестоку поруку за председника Украјине

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА