Најновије

ХВАЛОСПЕВ ЧЕШКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Погледајте шта је Милош Земан рекао о Србима!

Председник Чешке Милоше Земан уверен је да је долазак миграната у Европу организован и сматра да Европи прети нови избеглички талас са Блиског истока и Африке.

Милош Земан (Фото: Синхуа)

- Говори се о томе да је у Африци за миграцију у Европу већ припремљено минимално неколико милиона људи. Због тога што је реч највећим делом о муслиманима, чија је култура неспојива са европском, не верујрм да је могућа њихова асимилација - рекао је Земан за "Новости".
- Када погледате историју Европе био је то, у ствари, непрекидни рат са муслиманима. Управо је то Србија доживела на сопственој кожи, између осталог и на Косову пољу - тврди Земан, говорећи о мигрантском притиску на Европу. 
На констатацију новинара да је ЕУ стално притискала и уцењивала Србију по питању Косова и Републике Српске и на питање како би Чешка реаговала да је била изложена таквим уценама, Земан каже: 
"Сваком уцењивачу треба се супротставити одмах на почетку јер ако устукнете пред уцењивачем нећете га примирити већ ће имати све веће и веће захтеве." 
Упитан о односу према Русији чески председник каже да је он одређен тиме што је Русија значајан трговински партнер Чешке Републике. 
- А мој интерес је да подржим економску дипломатију и да имам добре односе са свим - понављам - сваим значајним земљама, Шар де Гол је то називо стратегијом свих азимута - рекао је он. 
На подсећање да је био једини председник у Европи који је пре америчких избора подржао Доналда Трампа и на питање како сада оцењује његову политку, Земан каже: 
- Наравно да ћу још сачекати са оценама, али за сада се чини да ради оно што је бирачима обећао пре избора - рекао је он. 
Земан сматра и да су све обојене револуције - од оних у арапском свету, до оних на приумер у Грузији и Украјини, завршене потпуним неуспехом. 
Он је још рекао и да је нови "Пут свиле" највећи инфраструктурни пројекат у модерној историји и процењује се да ће вредност те инвестиције бити 12 пута већа од средстава уложених у "Маршалов план", што говори о значају те инвестиције. 
Земан додаје да Чешка и Србија имају добре односе са Кином и да се по томе разликују од од неких других земаља чланица ЕУ које покушавају да КИни уведу ембарго, а не схватају да је Кина данас највећа светска економија и да ће сваки ембарго на крају да се окрене против њих самих. Погледајте ОВДЕ који је резултат историјског сусрета Путина и Трампа.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта су историјске личности говориле о Србима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА