Најновије

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЛУКАШЕНКОМ? Белорусија снабдева украјинску војску војном техником

Шасија «Волат» Минског завода тегљача точкаша (МЗКТ) могу бити коришћени при прављењу нових радарских станица у Украјини. Ово је постало познато након што је Петро Порошенко на својој страници на Фејсбуку најавио нову генерацију модела опреме, која ће ускоро ући у наоружање украјинске војске, преноси "Радио Слобода".

Тегљач Волат (Фото: mzkt. by)

У овом случају реч је о радарској станици у формату 3D, направљеној у научно-истраживачкој производњи предузећа "Искра" у Запорожју. Као што се види из представљеног на видеу са друштвене мреже, мобилна станица базира се на основу шасије производње МЗКТ (Мински завод тегљача точкаша). Како је рекао председник Украјине "украјинско небо је сада безбедно заштићено од непријатеља."

Подсетимо се да је 2017. снабдевање оружја Украјини из Белорусије практично прекинуто. Званично се испоручују само "цивилни" производи. МЗКТ, која је једна од шест највећих светских произвођа шасија за ракетне системе, није званично објавио своју сарадњу са Кијевом. Осим тога, до недавно, белоруски компанија фокусирана је искључиво на руско тржиште. На њиховим платформама базирани су ракетни комплекси: "Искандер", "Торнадо", "Топољ", "Топољ-М", "Јарс", "Рубеж", С-300 и С-400

Вес Мичел је запретио Турској због куповине руског антиракетног система С- 400, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тегљач МЗКТ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА