Најновије

БАЈДЕН НЕ МОЖЕ ДА ПОДНЕСЕ ТРАМПОВУ ПОБЕДУ: Ово је тужно поглавље у нашој историји, дужни смо да бранимо истину!

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је ослобађање од кривице бившег председника САД Доналда Трампа у Сенату за подстицање насиља прошлог месеца у Вашингтону подсетник да је демократија "рањива" и да је сваки Американац дужан да брани истину.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

"Ово тужно поглавље у нашој историји подсећа нас да је демократија рањива", наводи Бајден у саопштењу објављеном неколико часова након што у Сенату није остварена двотрећинска већина која је била неопходна да би Трамп био проглашен кривим.

Бајден је напоменуо да је 57 сенатора, укључујући и рекордних, седам представника Републиканске странке, гласало да је Трамп крив.

Према његовим речима, чак и они који су се изјаснили да Трамп није крив знају да се суштина оптужбе није променила, а то је да је бивши председник крив "за срамотно занемаривање дужности" и сноси "моралну одговорност за изазивање насиља".

Он је нагласио да при том мисли на полицајца Брајана Сикника погинулог током упада у зграду Конгреса 6. јануара и остале који су тада изгубили живот.

Амерички председник је похвалио храброст оних који су покушали да заштите интегритет демократије, укључујући демократе и републиканце, званичнике изборних тела, изабране представнике и раднике на изборима.

Кустурица снима филм о Јасеновцу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА