Најновије

БАЈДЕН ОПТУЖИО ПУТИНА: Русија хоће да уништи НАТО!

Амерички председник Џозеф Бајден је наступајући на Минхенској конференцији о безбедности оптужио Русију да покушава да нанесе штету трансатланстким односима САД и њених савезника.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

„Сви знају да Русија покушава да ослаби `европски пројекат`, као и наш савез НАТО јер јој је лакше да застрашује поједине земље него да преговара са уједињеним трансатлантским савезом“, рекао је он.

Бајден је истакао и да не жели да врати свет у ситуацију налик Хладном рату. „САД преферирају мир у којем би сви могли да бирају свој развојни пут без претње силом“, нагласио је.

Такође је рекао и да се Америка поново вратила на светску сцену и истакао да је сарадња са европским партнерима „камен темељац“ спољне политике Вашингтона.

„Желим свима да се обратим – Америка се вратила! Трансатлантски савез се вратио, нећемо се освртати уназад“, рекао је Бајден.

Амерички председник је нагласио и да је савез САД и Европе кључна ствар у односима те две стране када је реч о светској политици.

Поред тога, амерички лидер је потврдио да је Америка привржена осигуравању безбедности свих чланица НАТО-а као што то налаже и њена оснивачка повеља која подразумева да напад на било коју чланицу представља напад на целокупну Алијансу.

Бајден је рекао да амерички и европски партнери треба да се „боре против Кине играјући по другачијим правилима“.

„Конкуренција са Кином биће оштра. То је оно што очекујем. И то је оно што поздрављам“, рекао је Бајден.

Реакција Ангеле Меркел у парламенту насмејала све! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА