Најновије

ПОЧЕЋЕМО КОНСУЛТАЦИЈЕ О САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТИ: Путин се обратио нацији након самита, а ево о чему није желео да расправља са Бајденом!

Председник Русије Владимир Путин обраћа се јавности након вишесатног састанка који је имао са лидером САД Џоом Бајденом.

Џо Бајден и Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Путин је рекао да је задовољан разговорима са својим америчким колегом.

- Обе стране показале су спремност да пронађу начин за решавање актуелних проблема - рекао је Путин.

Он је рекао да су разговори били конструктивни и да он сматра да није било "непријатељства".

О Украјини

Одговарајући на питања новинара да ли је било речи о Украјини и њеном приступању НАТО, руски председник је рекао да сматра да ту нема о чему да се разговара.

- Што се тиче уласка Украјине у НАТО, мислим да ту нема о чему да се разговара - рекао је руски председник.

Рекао је и да мисли да је Бајден сагласан да украјински конфликт буде решен Протоколом из Минска.

Према његовим речима постигнут је договор да се отпочну консултације по питању стратешке стабилности на институционалном нивоу.

О повратку руских и америчких изасланика

Он је рекао и да је на састанку постигнут договор о повратку руских и америчких изасланика.

- Сагласили смо се да се свако врати на своје место, а да ли ће то бити сутра или неки други дан, то је техничко питање - рекао је Путин на конферецији за новинаре.

О војним вежбама

Путин је такође говорио и о војним вежбама и нагласио је да Русија спроводи маневре на својој територији, као и САД, међутим то не ради на начин да довлачи своју војну технику до америчких граница.

Наглаисо је да ће САД и Русија разговарати и о сајбер безбедности, као и да обе стране морају прузети на себе одређене обавезе.

О Наваљном

Упитан о случају Наваљни, Путин је рекао да се Алексеј Неваљни вратио у Русију како би био притворен, знајуц́и да је прекршио закон и том приликом, по ко зна који пут, одбио је да изговори његово име.

- Овај човек је знао да крши руски закон. Два пута је осуђиван - рекао је Путин.

Он је поновио званични руски став да је Неваљни прекршио услове кауције тиме што је отишао у иностранство у несвести након очигледног тровања Новичоком прошле године. Он је тада прекршио закон који јасно наводи да је био у обавези да се јави руским правним службама.

- Дотични господин је отишао на лечење у иностранство. Чим је отишао у болницу, показао је своје видео записе на интернету ... Желео је свесно да прекрши закон. Урадио је тачно оно што је желео. Па какву врсту дискусије можемо водити о њему - рекао је Путин новинарима.

О Арктику

Говорећи о Арктику, руски лидер је рекао да је било и разговора о Арктику и да "нема основа за забринутост Америке по питању милитаризације Арктика јер Русија тамо искључиво обнавља уништену инфраструктуру".

Подсетимо, двојица лидера су се састала данас у Женеви у вили Ла Гранж. Ово је први састанак откако су обојица на председничким функцијама.

Чему државне институције ако Вучић о свему одлучује! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА