Најновије

БАЈДЕН ШОКИРАО АМЕРИКУ! Оптужио Фејсбук да убија људе јер дозвољава ширење дезинформација о корони! (ВИДЕО)

Председник САД Џо Бајден је рекао синоћ да друштвене мреже као што је Фејсбук "убијају људе" дозвољавајући објављивање дезинформација о коронавирусу и вакцинама.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Они убијају људе... Гледајте, једина пандемија коју имамо је пандемија међу невакцинсанима. Они убијају људе - рекао је Бајден репортерима испред Беле куће, упитан шта мисли о дезинформацијама и која је његова порука платформама друштвених мрежа као што је Фејсбук.

Дезинформације о коронавирусу су се шириле друштвеним мрежама током пандемија на Фејсбуку, Твитеру и Јутјубу. Званичници већ дуго оптужују Фејсбумк да није успео да ограничи продор штетног садржаја на својим платформама.

Компанија је увела низ правила против одређених лажних вести о корони и вакцинама, и тврди да обезбеђује људима валидне информације о овим темама.

- Неће нас омести оптужбе које нису поткрепљене чињеницама. Чињеница је да је више од 2 милијарде људи видело проверене информације о корони на Фејсбуку, што је више него било где друго на интернету - рекао је портпарол Фејсбука Кевин Мекалистер. - Више од 3,3 милиона Американаца је користило наше оруђе за проналажење места за вакцинацију. Ово показује да Фејсбук спашава животе. Тачка.

Твитер и Јутјуб нису одговарали.

Раније у петак, портпаролка Беле куће Џен Псаки је такође критиковала Фејсбук.

- Очигледно, предузели су неке кораке. Они су приватна компанија. Могу да предузму додатне кораке. То је јасно - рекла је она.

У четвртак, она је саопштила да је администрација Џоа Бајдена у редовном контакту са Фејсбуком, и да се означавају проблематични постови.

Она је рекла да су 12 људи одговорни за скоро 65 одсто антиваксерских дезинформација на друштвеним мрежама.

Како су агенти ЦИА покушали да открију све људске тајне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА