Најновије

РУСИЈА ОПЕТ НА УДАРУ АМЕРИКЕ: Стејт департмент усвојио одлуку, Москва жестоко реаговала!

САД су увеле санкције за три руска ентитета због наводног ширења оружја за масовно уништење. Према Вашингтону, компаније су испоручивале оружје Ирану, Сирији и Северној Кореји, кршећи америчке законе. Стејт департмент је увео санкције против три руска ентитета: произвођача електронике Pulsar, Charter Green Light Moscow i Asia-Invest.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Утврђено је да је један број страних лица учествовао у активностима које оправдавају увођење мера у складу са чланом 3 Закона о неширењу Ирана, Северне Кореје и Сирије - наводи се у документу објављеном у Федералном регистру.

Овај потез значи да савезне власти неће моћи ништа да купе од санкционисаних компанија нити им било шта продају, пошаљу им помоћ или лиценцирају њихове производе.

На листи је било и неколико ентитета из Ирака и Сирије. Ограничења према компанијама биће на снази најмање две године, осим ако их државни секретар не откаже. Документ, међутим, не објашњава узроке санкција, па је нејасно које су тачно оптужбе против компанија које је навео Стејт департмент.

Обраћајући се на ову одлуку, руски изасланик у САД Антонов осудио је санкције као "неприхватљиве", нагласивши да било каква ограничења наметнута руским фирмама штете могућој сарадњи две земље и да су у супротности са духом споразума које су постигли Џо Бајден и Владимир Путин током самита у Женеви.

- Америчка администрација наставља да вештачки ескалира ситуацију. Пошто је себи приписала право да суди и кажњава све "нежељене", поново следи пут увођења једностраних ограничења у заобилажењу међународног права и Савета безбедности УН - рекао је Антонов.

- Сматрамо да је овај приступ неприхватљив и да је у основи у супротности са "духом Женеве", као и напорима да се стабилизују односи између две земље.

Русија је у више наврата критиковала настојања САД да једнострано наметну своје унутрашње законе другим земљама.

Лукашенко о уласку Белорусије у састав Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА