Најновије

БАЈДЕН МРМЉАО О КОСОВУ: После националне трагедије у Кабулу, амерички председник споменуо и српску покрајину (ВИДЕО)

Водитељ Фокс њуза Такер Карлсон оштро је критиковао у својој емисији америчког председника Џоа Бајдена због јучерашњих терористичких напада у Авганистану.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Рецимо да имате дубок анимозитет према Сједињеним Државама, рецимо да мрзите државу и да желите да заувек избаците САД са места истакнуте светске силе и да желите да деградирате и понизите Америку за сва времена. Можда бисте за то користили Авганистан. А ако желите, ево шта бисте могли да урадите:

Прво, одложили бисте повлачење из Авганистана за 19 година, много времена након што је постојало оправдање националне безбедности да сте тамо. Претворили бисте рат у програм социјалне заштите, а своју војску у невладину организацију. То би понизило све стране.

Потрошили бисте билионе долара да то учините, али бисте били апсолутно сигурни да за тај новац нећете добити ништа. Осим што драматично повећава локалну корупцију и опијумски мак постаје национална култура. Као окупаторска сила, ви бисте тако лоше управљали Авганистаном, са тако невероватном глупошћу и надмоћном ароганцијом да би до краја велики део становништва чезнуо за повратком бруталних верских екстремиста. Затим, када је коначно дошло време за одлазак, занемарили бисте битне детаље повлачења. Не бисте планирали одлазак. Само бисте се надали најбољем, а што би могло поћи по злу у земљи под контролом талибана?

Када би се појавиле гомиле очајних људи, што би се неизбежно догодило, молећи за евакуацију, били бисте сигурни да ћете дати предност страним држављанима, онима које вас можда мрзе и радије бирају шеријатско право у односу на демократију. Они би добили прва места у авиону. Што се тиче ваших грађана, људи због којих постојите да бисте их заштитили, само бисте им пожелели срећу и оставили их иза себе. Не бисте се ни потрудили да добијете сва њихова имена јер заиста, кога брига?

Затим, након што сте све то урадили, одлазите на телевизију у своју земљу да се похвалите како сте невероватан посао урадили. Назвали бисте себе херојем. Упоредили бисте своју евакуацију из Кабула са берлинским авио-превозом. И на тај начин, када то учините, остатак света ће знати да нисте једноставно неспособни и слаби, већ сте и у заблуди. Ви сте лудак без самопоштовања - рекао је Такер Карлсон.

Након што су све то научили, ваши непријатељи би могли закључити да је сада савршено време да искористите ваш подређени положај, сматра он.

- И јуче су у Кабулу то учинили. У терористичком нападу на аеродром погинуло је деведесет људи, а повређено је још 150. Тринаест погинулих били су амерички војници - 12 маринаца и један морнар. За америчку војску то је био најсмртоноснији дан у Авганистану у деценији. То је била трагедија и видели смо то на телевизији.

У оваквим тренуцима Американци се инстинктивно обраћају свом председнику ради перспективе и вођства. Није важно да ли су гласали за њега, желе да их умири одговорни човек. Али Џо Бајден их није умирио, није се ни појавио. Бајден је сатима остао скривен и нем. Коначно, Бела кућа је најавила да ће Џо Бајден обратити нацији у 17 часова.

Али ни тада се није појавио. Џо Бајден је закаснио као да има важније ствари за обавити. И док је говорио, било је тешко поверовати да је то човек који води нашу земљу. Џо Бајден бледи пред нашим очима. Започео је мрмљајући нешто неважно и чудно о свом покојном сину Боу, кога је описао као америчког тужиоца на Косову (и Метохији), као да таква функција постоји. А онда је Бајден обећао да ће његов глас бити слаб и да се зауставља, говорећи темпом који је упола спорији од онога којим говори нормална особа, да ће некако ловити и казнити људе који су убили наше маринце. И одједном, ово уопште није звучало као повлачење из Авганистана - изјавио је Такер Карлсон.

Русија послала Британији последње упозорење: Ако то поновите следе тешке последице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА