Најновије

ВАН ПАМЕТИ! Промовисање грађана Србије као јефтинe раднe снагe је неваспитано, исто као рекламирање ћерке да је лака женска (ВИДЕО)

Промовисање Србије као јефтине радне снаге је последица непостојања дугорочне стратегије наше економије и незнања оних који одлучују. То је ван памети. Замислите да домаћин рекламира своју ћерку за удају тако што каже, знате, она је лепа згодна, и није проблем да вечерас оде с вама у кревет. А након тога очекује да је неко узме за супругу, са њом планира породицу и живот, изјавио је економиста Слободан Тешић, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Слободан Тешић (фото: Јутјуб)

- Отприлике то је то. Промовисати своје грађане као јефтину радну снагу је неваспитано, дугорочно лоше, и једноставно не могу да схватим оне који то раде – рекао је Тешић.

Он је рекао да уместо јефитне, треба да промовишемо квалитетну раду снагу.

- Нашу земљу треба промовисати итинито, а то је да ми имамо изузетно квалитетну и ранду снагу која је спосбна да брзо учи. И то је права ствар. Онај ко дође да инвестира у Србију са идејом да је овде квалитетна радна снага, и одмах укалкулише у цене својих производа да та радна снага кошта – истакао је Тешић.

Он је рекао да је ненормално да било који директор јавног предузећа има већу плату од председника владе.

- Министри морају да имају добре плате, да немају потребе да се баве пословима са стране, за које бих предвидео најстроже могуће казне. Министри морају да буду лепо обучени, лепо дотерани, морају да се посвете свом послу и значи морају да буду материјално обезбеђени. То са министарским платама од 90-100.000 динара, ја у то не верујем – казао је саговорник Хелмкаста.

Тешић је указао да је централно министарство сваке владе минситарство привреде, а за нашу министарку привреде Атанасковић нико није чуо, нити се она оглашава.

Он је рекао да су наши министри и директори лоша решења за нашу привреду, јер се ради о особама које су се задовољиле тиме што су селе у фотељу, или о незналицама.

- Имате роштиљџију на челу најпре Колубаре, потом ЕПС-а, керамичара на челу БИА, конобара у министарству, има их и који су били возачи… Објективно ви немате људе који су доказани у привреди. Ова влада нема капацитет – казао је.

Тешић је навео имена више економиста и технократа, инжењера са смислом за економијом, како је навео, који би успешно водили привреду Србије када би добили шансу. О томе можете сазнате у емисији.

Чији је пројекат “Млади Муслиу” баш када се решава судбина Косова и Метохије, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА