Најновије

Путинова лимузина „Аурус“ испитана у новом документарцу РТ-а (ВИДЕО)

Владимир Путин користи најсавременију председничку лимузину руске производње од 2018. године, а нови документарац РТ-а сада говори о томе како је јединствено возило осмишљено и направљено од нуле за само пет година.

Председнички ауто (Фото: Јутјуб/Kremlin.ru)

„Аурус“ је дебитовао у јавности на дан Путинове инаугурације, у мају 2018. године, са својим инжењерима „на клупи“ док су гледали директан пренос догађаја, током којег је возило први пут представљено у јавности.

„Било је то као лансирање ракете у космос. Када се појавило возило, сви су пљескали“, присећа се један од инжењера.

Документарац РТД-а, „Кремљмобил“, бави се годинама мукотрпног рада тима московског института "НАМИ" који су довели до тог историјског тренутка.

Филм пружа инсајдерски поглед на потешкоће и неуспехе са којима се тим суочавао, од тест судара, процена на 15 различитих путева и ноћи проведених у фабрици за склапање, до неверице других произвођача да ће руско возило издржати испитивање.

"Аурус" је, између осталог, прошао најмање 60 ригорозних тестова безбедности, видљивости и потрошње гаса. Његов дизајн и конструкција су неколико пута мењани пре него што је дебитовао као председничко возило и постао значајан играч на тржишту луксузних аутомобила. Пошто "Аурус" није само испунио Путинове захтеве за домаћу председничку лимузину, његови дизајнери су такође желели да постане луксузни аутомобил за клијенте у малопродаји.

Да би успели на оба фронта и створили возило са јасним освртом на Русију и њену традицију, искористили су искуство домаћих и страних произвођача аутомобила, истовремено примењујући најсавременију технологију као што је 3Д штампа и софистициране маркетиншке стратегије.

"Аурус" је тренутно доступан у малопродајним верзијама "Седан", "Миниван" и "Кабриолет" по цени до 24 милиона рубаља (336.000 долара).

Британски парламентарци означили Србију као непријатеља и позвали САД и ЕУ да интервенипу, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: RT/Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА