Најновије

"ВИДЕО САМ ФОТОГРАФИЈЕ СА ЊЕГОВЕ ОБДУКЦИЈЕ": Откривена тајна чувана 21 годину!

Убица Жељка Ражнатовића Аркана, Добросав Гаврић, требало је да буде ликвидиран у болници у Лозници.

Aркан (Фото: Архива)

Ово је за Објектив открио дугогодишњи шеф Одељења за крвне и сексуалне деликте Жарко Поповић Поп, уз детаљан опис како је овај план осујетила полиција.

Одали их телефонски разговори

Постојао је план за ликвидацију Аркана и раније, тачније пре убиства у “Интерконтиненталу”, који је лако пропао.

Како открива Поповић, план је лако пропао пошто су убице били на вези са Владимиром Јевтовићем Јоргом.

– Гаврић и екипа били су на Палићу, на дочеку Српске нове године. Јорга им је све „певао” где се то налази. То је све снимљено на базним станицама. Зоран Николић Пегла, који је умро у затворској болници, открио је ту комплетну причу. Од припрема преко самог извршења до бекства – описује шеф полицијског тима која је водио истрагу. О спекулацијама да је Аркан жив, те је виђен на различитим местима, Поповић децидирано каже.

– Није он жив. Видео сам фотографије са његове обдукције – не оставља ни трунку дилеме Поповић.

Гаврић је за троструко убиство у „Интерконтиненталу”, у ком су 15. јануара 2000. године, поред Аркана, убијени и Миленко Мандић и Драган Гарић, осуђен на 35 година робије, док су на по 30 година затвора осуђени Драган Николић Гаги и Милан Ђуричић Мики, који је убијен у обрачуну у Јужноафричкој Републици. И Гаврић је ухапшен у тој држави 2011. и чека изручење Србији. Он упорно избегава екстрадицију и бори се за политички азил у тој земљи, тврдећи да би га у Србији убили Арканови људи.

Аркан и Раде се мрзели

Поповић нема ни дилему да је Аркан био миљеник Слободана Милошевића, што предочава кроз разговор са Радомиром Марковићем.

– Раде није био у љубави са Арканом. Нити га је Раде волео и поштовао нити овај њега. И када сам саслушавао Радета током „Сабље”, он ми је испричао једну интересантну причицу. Испричао ми је како је један дан седео у канцеларији, када га је назвала секретарица и обавестила га да је дошао Жељко Ражнатовић и да хоће да прича са њим. Пазите, он је прошао целу зграду Државне безбедности и ушао у његов кабинет. Раде га примио, а Аркан му је одмах рекао: „Е, ћао Раде. Види, сад сам се чуо са Слобом и рекао ми је да ми даш дозволе за моје бензинске пумпе.” То му је требало за увоз нафте, а у то време је МУП још давао акцизне дозволе јер је било ратно стање после бомбардовања – присећа се Поповић.

У даху Поповић наставља да се присећа разговора са бившим шефом Државне безбедности.

” Раде ми је тада испричао: „ Ја гледам, узмем телефон, окренем Слобом и кажем: „Господине председниче, овде тај и тај, јесте га ви послали код мене да му то завршим?” Марковић тврди да му је Милошевић тада рекао: „Раде, заврши му то.” И да му је тада прекинуо везу. Раде му је дао дозволе, а Аркан је отишао уз поздрав: „Хајде, ћао, видимо се.” То није тајна. Слоба је обожавао Аркана. Не да га је волео него обожавао – прича Поповић.

Марковића поставила Мира

Поповић објашњава и да је Радета Марковића на место шефа ДБ поставила Мира Марковић и да је то била велика грешка.

– Он није био стручан за тај посао јер је цео живот провео у јавној безбедности. Не може се доћи из јавне и постати шеф тајне службе. Да је био паметан, одбио би то – не оставља дилему Поповић. Дилему нема и када је реч о одговору на питање због чега је смењен Јовица Станишић. – Он није био амерички шпијун, али је хтео добре односе са ЦИА и да се „испеглају” односи између Србије и САД, како нас више не би кињили – казује Поповић.

Извор: Објектив

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА