Најновије

БАЈДЕН ЈЕ ГЛАВНИ КРИВАЦ ЗА УКРАЈИНСКУ КРИЗУ Америку заледиле речи најпопуларнијег водитеља (ВИДЕО)

Амерички председник Џо Бајден одговоран је за ескалацију кризе у Украјини, сматра водитељ Фокс њуза Такер Карлсон.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Карлсон је у својој емисији рекао да је политика актуелног шефа државе, као и потпредседнице Камале Харис, изазвала одлуку Москве да покрене специјалну операцију.

Он је подсетио да су руске власти неколико пута могући улазак Украјине у НАТО, који промовишу САД, назвале црвеном линијом.
- И неколико дана након што су Руси то рекли 50. пут заредом, Камала Харис је стигла на Минхенску безбедносну конференцију и јавно позвала Украјину да уђе у НАТО. Она је изговорила речи које је написао је неко из Стејт департмента и тачно су знали шта раде када су ово писали. Хтели су сукоб са Русијом који сада имамо. Узгред, ми у свему томе ништа не добијамо. Главни амерички губици до сада су била наша економија, која умире - нагласио је Карлсон.

Истовремено, новинар је приметио да медији покушавају да сакрију од јавности директну кривицу Бајдена због покретања украјинске кризе.

Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у Украјини. Владимир Путин је као њен циљ навео „заштиту људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА