Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Писмо Шолца и Макрона је вређање интелигенције

Председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић рекао је данас да писмо које су председник Француске Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц упутили председнику Србије Александру Вучићу – вређање интелигенције и израз лицемерја.

Фото: Јутјуб

„Одустаните од Косова и Метохије зарад светле будућности. Одустаните од себе како би вам било боље и како бисте постали део наше врле западне породице и наше цивилизације у успону коју предводе Кончита Вурст (псеудоним певача Тома Нојвирта) и кока кола“, протумачио је Јовановић писмо за лист „Политика“ и одговорио „не, хвала“.

Споразум Београда и Приштине о личним документима коментарише речима да „кад удјеш у погрешан воз све су станице погрешне“, а сматра да је воз погрешан још од 2008.

Јовановић сматра да не треба правити компромисе, и да ће „излазак из тог воза коштати и изазвати тензије“, али, по његовој процени „то ће бити мање скупо од предаје“.

Такодје каже да треба гарантовати безбедност Србима на Косову а за то је, како сматра, потребна јака војна сила, док је једини оквор за преговоре Резолуција 1244.

Јовановић сматра да су међународни односи данас ипак много другачији него деведесетих година 20. века и да је већа равнотежа, да је „већи маневарски простор“ за државе попут наше уколико „гаје изврсност а не полтронство“.

Са места председника Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове иницираће, казао је, седницу о Косову и Метохији и јавно слушање о обавеном служењу војске.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА