Најновије

"НЕСПОСОБНА НАКАЗА!" Медведев осуо паљбу по британској премијерки

Бивши руски председник Дмитриј Медведев рекао је да ц́е нова британска премијерка Лиз Трас наставити "традицију" коју је започео њен претходник Борис Џонсон завршавајуц́и свој мандат "срамотно".

Лиз Трас (Фото: Јутјуб)

Трас, бивши министар спољних послова у Џонсоновој конзервативној влади, званично је постао премијер у уторак.

У Телеграму у среду, Медведев, који тренутно служи као заменик председника Савета безбедности Русије, прокоментарисао је сукцесију влада у Великој Британији: "Излази наказни момак, долази наказна дама."

Он је новог премијера описао као "неспособног и осредњег термонуклеарног русофоба који нема елементарне идеје о политици, историји, географији, али жели да победи Русију у свему".

Бивши председник је додао да Трас, трец́а премијерка у британској историји, покушава да имитира прву, Маргарет Тачер, "а да нема ни пет одсто њених способности", и да се нада да ц́е решити енергетску кризу и растуц́у инфлацију хране, која су "резултат њених сопствених лудих вежби санкција".

У својој првој изјави у Даунинг стриту, Трасова је тврдила да је енергетску кризу изазвао "Путинов рат".

"Посвађац́е се са свима, пропасти у свему и отиц́и у немилост, као и њена претходница, чупава Бориска. Чини се да је у Британији, која је позната по својим традицијама, настала нова традиција", написао је Медведев.

Раније у среду, портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова тврдила је да избор Лиз Трас за премијерку сигнализира "кризу демократије" и да њена победа на изборима на челу Торијеваца нема никакве везе са вољом народа, "јер систем индиректних избора доминира англосаксонским двојцем."

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА