Најновије

"Референдум у Донбасу је лекција Западу из демократије"

Председник Српске деснице Миша Вацић који је боравио у Руској Федерацији и ДНР као међународни посматрач на референдума о присаједињењу ослобођених територија Добаса рекао је да је гласачки процес спроведен по највишим демократским стандардима и да није било никаквих неправилности. Говорећи на конференцији за медије у Републичкој изборној комисији ДНР у Доњецку, Вацић је рекао да му је жао што су и дани за гласање протекли уз звуке украјинског бомбардовања Доњецка и детонација, али да је ово почетак нове ере за грађане Донбаса.

„Одржавање референдума о приступању ДНР Русији отвара нову страницу. Звукови експлозија нажалост су део свакодневног живота локалног становништва већ осам година. Њихова патња ће трајати само још неколико дана. Ово је крај ере патње и почетак нове ере", рекао је председник Српске деснице.

Вацић је рекао да је цео процес референдума праћен од стране посматрача из више од 60 земаља и да нико не може да оспорава резултат.

„За разлику од референдума у Донбасу, сви смо имали прилику да видимо како сенилнин старац крађом постаје председник САД. Референдум који је овде спроведен је лекција из демокртије целом западу“, рекао је он.

Српска делегација посматрача обишла је и „Алеју анђела“ у Доњецку и положила цвеће на споменик деци која су погинула од украјинских пројектила.  Са Вацићем у делегацију су били и председник Конзервативног покрета Наши Иван Ивановић, као и Драгсослав Бокан.

Поред њих било је још неколико група српских посматрача који су гласачки процес пратили у Херсонској, Запорошкој области и у ЛНР.

О резултатима референдума читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА