Најновије

ПРОТЕСТИ У ПРАГУ: Десетине хиљада траже окретање Чешке од ЕУ, НАТО и УН према Русији! (ВИДЕО)

Неколико десетина хиљада људи је протествовало на Вацлавском тргу у Прагу, али у још десетак градова за окретање Чешке од Европске уније, НАТО и Уједињених нација према Русији, од чега очекују да би одмах добили јефтин гас, а траже и хитну оставку коалиционе владе десног центра премијера Петра Фијале.

Фото: Јутјуб

Главни захтев је хитна оставка владе премијера Петра Фијале, окретање према Русији што би по представама демонстраната резултирало испорукама јефтиног руског гаса, војна неутралност, а такође да се украјинске избеглице чим заврши рат врате у своју домовину.

Демонстранти такође одбијају да Чешка уведе евро, траже да се домаћа привреда ослободи страног капитала, да вакцинација против ковида буде добровољна, а да Чешка као војно неутрална земља изађе из ЕУ, НАТО пакта, УН и Светске здравствене организације.

"Ова манифестација одржава се под паролом ненасилна револуција. Револуција зато што желимо да окренемо смерање Чешке за 180 степени. Ненасилна зато што то желимо да постигнемо искључиво мирним путем", казао је главни представник организатора Ладислав Врабел.

Демонстрације на Вацлавском тргу у неколико осталих градова где се одржавају, рецимо Брну где се окупило 1.500 људи, преносе се на велике екране на трговима.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА