Најновије

НЕЗАХВАЛНИЧЕ! Зеленски изнервирао Бајдена, председник САД га постројио!

Амерички председник Џо Бајден изгубио је живце током телефонског разговора са Владимиром Зеленским у јуну када је овај затражио још више војне помоћи, известио је "НБЦ њуз", позивајући се на изворе упознате са овим случајем.

Џо Бајден. (Фото: ria.ru)

Бајден рутински зове Зеленског када САД најављују нове пакете помоћи Украјини. Међутим, јунски позив је био другачији, наводи исти извор.

Бајден је једва завршио реченицу којом обавештава Зеленског да је одобрио још милијарду долара војне помоћи Украјини, када је његов колега почео да наводи сву додатну помоћ која му је потребна, али је не добија, наводи извор, додајући да је Бајден онда изгубио живце. Бајден је повисио глас и рекао да би Зеленски могао да покаже мало више захвалности.

Пре телефонског позива од 15. јуна, Бајденово незадовољство Зеленским се нагомилавало недељама, рекли су извори. Према њиховим речима, амерички председник и бројни његови помоћници веровали су да Вашингтон чини све што је могуће и што је брже могуће, али је Зеленски наставио да јавно скреће пажњу само на оно што се не ради.

Након што је Зеленски одбијен током јунског позива, украјински председник је објавио видео поруку у којој се јавно захвалио Бајдену на помоћи и смиривању тензија.

О уништењу украјинских цивилних бродова за превоз жита прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА