Најновије

Јевгениј Сатановски: Руска Федерацијаnспособна да утера страх противницима

Русија треба да радикално промени сопствени концепт спољне политике спровођењем програма посебних реформи чији је циљ стварање имиџа „страшног противника“ у конфронтацији са Западом, изјавио је познати руски политиколог, оријенталиста Јевгениј Сатановски.

Он је у програму „Соловјев УЖИВО“ детаљно говорио о промени приступа Москве геополитичким реалностима, а такође је испричао како је Русија способна да узврати Западу.

Јевгениј Сатановски је скренуо пажњу на чињеницу да се Русија и даље држи меког типа спољнополитичке стратегије у контексту догађаја који се дешавају на међународној сцени. Такав формат носи озбиљну опасност и Москва би требало радикално да промени своју позицију пред главним противницима и конкурентима.

По мишљењу политиколога, Русија треба да узме пример из геополитичких одлука Совјетског Савеза. Такав концепт ће омогућити да се оствари значајан успех у остваривању њихових циљева на међународној сцени, а пружиће и могућност да се без проблема активно одупре Западу.

Москва треба да се врати свом некадашњем односу према Сједињеним Државама и другим западним земљама, напуштајући илузорну идеју света.

„Раније су људи разумели са обе стране Атлантика да постоје неке ствари које се не могу урадити, постојале су праве црвене линије. Треба нам бар на кратко да вратимо стари однос према непријатељима. У супротном, нећемо победити. Каква је била офанзивна политика СССР-а? Тада су непријатељи горели на свим местима “, објаснио је стручњак.

Сатановски је изразио уверење да је Руска Федерација, враћајући се „офанзивној спољној политици“ СССР-а, способна да утера страх противницима а да ће такође добити озбиљне полуге притиска на Запад, што ће за САД и ЕУ бити веома болно.

Украјинци користили фабрички димњак за псматрање, а онда је припуцала руска артиљерија (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА