Најновије

АМЕРИЧКИ ШАМАР УКРАЈИНИ: Бајден им срушио све наде

Председник САД, Џозеф Бајден, огласио се о наставку помагања Украјини у сукобу против Русије

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Сједињене Америчке Државе не намеравају да шаљу своје трупе у Украјину, већ ће се ограничити на материјалну подршку, изјавио је председник САД Џозеф Бајден.

- Да ли шаљемо трупе у Украјину? Не, шаљемо (војну) опрему као и раније. Вредне милијарде долара, рекао је Бајден новинарима у светлу извештаја о плановима Вашингтона да повећа бројно присуство америчких војних снага у земљи.

Раније је телевизија „Ен-Би-Си“ јавила, позивајући се на три неименована америчка званичника, да САД желе да повећају број својих војника у Украјини како би се повећала контрола над испорукама оружја и помогло у употреби значајних система.

Како се наводи, „неколико десетина“ америчких војника тренутно се налази у Украјини, укључујући „веома малу“ групу која проверава да ли западно „оружје стиже до оних којима је намењено“.

-Министар одбране (САД Лојд) Остин и други војни руководиоци желе да прошире мисију контроле и обезбеде присуство специјалиста у земљи који би помагали Украјини да примењује кључне системе наоружања, укључујући противваздушну одбрану и средства за борбу против беспилотних летелица, наводи телевизија.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА