Најновије

СЛОВАЦИ УСТАЈУ ПРОТИВ НАТО И ЕУ: Сутра ће нас као свиње слати у рат са Русијом - не желимо против браће (ВИДЕО)

У Словачкој је јуче почела серија скупова под именом "Марш за мир" који и требали да се заврше за 14 дана великим протестом испред амбасаде САД у Братислави. Организатори захтевају да Словачка не улази у конфликт са Русијом, да не шаље оружје у зараћену зону и да медији и политичари престану да врећају Русију и називају њен државни врх фашистима.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Први од 14 планираних скупова је одржан у малом месту Михаловце.

- Ми који смо дошли јер желимо мир али не и наши политичари. Они кажу да једини пут је рат, а ко гура своје људе у рат? Издајници. Данас је то добровољно али сутра неће. Видите како прогањају Украјинци своје људе, оне јадне и бедне оне које не желе ратовати, тако ће сутра нас као свиње. Ви политичари, који толико воле крв и рат, хајде идите покажите се сад вам је прилика, будите хероји. Узми целу породицу, узми своје синове на прву линију. А ви се кријете за имунитет посланика, хероји – рекао је један од говорника.

Окупљени су поручили да не желе рат са Русијом.

- Ви министре Качеру, министре Над ви који нас прозивате што потписујемо одбијање службе у рату…  Не брините, знају Словаци да гризу месо, живо ако треба, да бранимо породице и отаџбину....али нећемо да гинемо за ваше продане идеале и да убијамо своју браћу – поручио је један од говорника.

- Немојте звати Русе фашистима, слобода је пре 80 година дошла са истока, фашисти су поново наша "Словенска"браћа ( Украјинци) и што је тада фашистички запад донео? Смрт! 300 000 Словака погинуло у логорима фашиста.  Кад су они Бомбардовали Југославију нашу браћу - ко је шта рекао? Ништа – речено је на скупу.

Окупљени су узвикивали “Неће Словен против Словена”. 

Идеја скупова “Марш за мир” је војна неутралност Словачке, зауставити слање оружја Украјини и тражити Мир. Напуштање НАТО и излазак из ЕУ. За сада су скупови најављени у 17 градова у Словачкој. Данас је скуп у Кошицама.

РУСИ КРЕЋУ У ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ У РОКУ ОД 10 ДАНА! Преоравање Украјине у најави

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА