Најновије

НЕСЛАВАН ДОЛАЗАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У ЈЕРЕВАН: Сачекали их разјарени Јермени (ВИДЕО)

У Јеревану су представници омладинског крила јерменске опозиционе странке „Дашнакцутјун“ поздравили шефа Европског савета Шарла Мишела узвицима „Shame on you“ (срамота), пренео је портал Para.tv, који је извештавао са протестне акције.

Јерменија (Фото: РИА Новости)

„Овде смо да се сретнемо са Шарлом Мишелом, да питамо где је била Европа током читавог рата (ескалација сукоба у Нагорно-Карабаху – прим. ред.), када је против Јерменије употребљено фосфорно оружје у Арцаху (јерменски назив за Нагорно-Карабах – прим. ред.). Азербејџан је убијао цивиле“, рекла је новинарима учесница скупа Кристин Вардањан.

Према њеним речима, становници Јерменије се питају зашто су пре тога Европљани ћутали, а Мишел је стигао управо сада.

„Да ли покушавају да купе Јерменију? Изјављујемо да се Јерменија не продаје“, додала је она.

Према Вардањановој, европска делегација неће моћи да спроведе свој дневни ред.

„Желимо да питамо да ли су се састали са политичким затвореницима који се свакодневно појављују у Јерменији. Да ли су то европске вредности, демократија? Да ли Европа подржава новог диктатора у региону?", упитала је она.

Од 16. до 18. јуна, шеф Европског савета Шарл Мишел планира да одржи билатералне разговоре са вршиоцем дужности премијера Јерменије Николом Пашињаном, председником државе Арменом Саркисјаном, као и лидером Азербејџана Илхамом Алијевим.

У јуну, након самита ЕУ, Мишел је нагласио да Брисел и даље намерава да пружи подршку земљама Источног партнерства. Раније је и Европска унија изразила жељу да игра активнију улогу у стабилизацији ситуације у Закавказју. Посебно је шеф Европског савета потврдио спремност организације да пружи стручну помоћ у разграничењу и разграничењу граница Јерменије и Азербејџана.

Шта је Шојгу наложио целој руској војсци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА