Најновије

СУЂЕЊЕ ДЕЦЕНИЈЕ - ВОЈНИЦИ АПЛАУДИРАЛИ ВЕЉИ У СУДНИЦИ: Окривљени сведоку-сараднику: Ћорави, шта ме гледаш?!

Током три дана суђења у Специјалном суду у Београду тужилаштво и одбрана завршили су предлагање доказа на прву оптужницу, а обележиле су га шокантне изјаве окривљених, увреде сведока-сарадника, као и аплауз Беливуку у боксу за оптужене.

Фото: public

Суђење Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и осталим оптуженима за седам убистава, силовање, држање оружја и трговину дрогом јуче је завршено излагањем заменика тужиоца за организовани криминал, који је оспорио захтев одбране да се Скај комуникација прибављена из иностранства не користи као доказ пред судом.

Излагање тужиоца довело је, како незванично сазнајемо, до бурне реакције Миљковићевог браниоца, адвоката Владимира Петровића, али и самог Миљковића, који се јавио за реч.

Миљковић тражио објашњења

- Миљковић је тражио да му тужилац објасни ко је извесни сведок ког је поменуо и затражио његово саслушање, а који се до сада није појављивао у предмету, наводећи да није неки "нови Хрватин", алудирајући на првог сведока-сарадника Бојана Хрватина - открива извор Курира.

Према његовим речима, Хрватину се на претходном суђењу обратио и један од браће Будимир.

- Пи*ко ћорава, шта ме гледаш?! - наводно је један од браће добацио Бојану Хрватину са оптуженичке клупе.

Иначе, тројица сведока-сарадника - Хрватин, Никола Спасојевић и Срђан Лалић - током три дана суђења седели су у судници одвојени од осталих оптужених непробојним стаклом, у делу у ком седе породице и адвокати убијених. Хрватин, који је први склопио споразум са тужилаштвом и постао сведок-окривљени у замену за казну од 14 година затвора, како је Курир раније писао, наводно је управо преко браће Марка и Милоша Будимира упознао Беливука и Миљковића и постао члан криминалне групе.

Псовке у судници

- На псовке које су му упућене са оптуженичке клупе Хрватин уопште није реаговао, нити је погледао у правцу бокса за оптужене - открива извор Курира. Како је Курир писао, оптужени су се у среду и сами изјаснили о доказима који би требало да буду извођени током суђења. Вељко Беливук наводно је оспорио фотографије из куће страве у Ритопеку, наводећи да су оне сачињене у фотошопу. Он је, наводно, изјавио и да су им оружје и индустријска машина за млевење меса, који су такође пронађени у Ритопеку, накнадно подметнути.

- Када је завршио са излагањем за судском говорницом и вратио се у бокс у ком седе оптужени, већина њих га је поздравила аплаузом, али спуштених руку испред себе, да се не види ко аплаудира - додаје извор Курира.

Драганић у изолацији

Он открива да Владе Драганић, власник куће коју су наводно у међусобној комуникацији окривљени звали "кланица", ни јуче није доведен у судницу јер је наводно у изолацији због ковида.

- Оптужени, али и адвокати, готово су сигурни да се иза изолације крије нешто друго и да ће Драганић бити сведок-сарадник. На то упућује и то што је судија јуче на самом крају суђења дала рок од три дана свим адвокатима да се изјасне ко кога брани, јер неће дозволити да исти адвокати бране оптужене чији су искази у колизији, тј. потпуно супротни - додаје на крају извор Курира.

Милован Тадић Изгрлио новог адвоката

Милован Тадић, звани Микса, бивши дечко старлете Тијане Ајфон, како сазнајемо, јуче се по завршетку суђења обратио судији и затражио да поразговара са новим адвокатима. Подсетимо, и његову одбрану, као и Беливукову, преузели су млади адвокати Драган Маловић и Никола Јерковић. - Он се срдачно поздравио са новим адвокатом, после чега је враћен у притвор - објашњава саговорник Курира.

Наставак суђења Читање оптужнице

Наставак суђења Вељку Беливуку и осталим оптуженима заказан је за 25. септембар и трајаће целе недеље. - У наставку би требало да се прочита нова оптужница, подигнута због убистава Горана Михајловића и Николе Митића, после чега ће се сви оптужени изјаснити и на њу, а потом ће тужилаштво и одбрана изнова изводити доказне предлоге - објашњава саговорник Курира.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА