Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА У НАЈАВИ: Запад отворено најављује "рушење Кримског моста"

Западни политичари, али и медији, отворено најављују велики напад на Крим и рушење Кримског моста, а све би могло ескалирати и бити окидач за ширење рата и ван територије Украјине, тачније, за отпочињање глобалног сукоба.
НАТО авијација

НАТО авијација

Литвански амбасадор у Шведској Линас Линкевичијус, отворено је наговестио предстојећи напад на Кримски мост.

„Ако неко није имао прилику да се фотографише на мосту, још има времена“, написао је амбасадор на друштвеној мрежи, додајући фотографије Кримског моста и лансирања ракета.

Поред тога што због таквих наговештаја треба прекинути дипломатске односе са Литванијом, амбасадоров испад сугерише да је Запад Владимиру Зеленском дао „зелено светло“ да нападне мост, пише руска Правда.

У штампи има много таквих сигнала. На пример, британска публикација Сан (The Sun) је 4. априла објавила да украјинске оружане снаге планирају да униште Кримски мост до средине јула. У чланку се наводи да ће за напад бити потребно најмање 20-40 пројектила Сторм Шедоу, те поморски дронови и ловачки борбени авиони Ф-16.

Украјински извори указују да би напад требало да се догоди почетком маја, могуће 9. маја, на Дан победе над фашизмом који Русија редовно прославља и обележава.

За ово није спремно само британско оружје – Вашингтон је тајно доделио Кијеву ракете АТАЦМС домета до 300 км. Руски извори потврђују да су их украјинске оружане снаге већ користиле за ударе на противваздушну одбрану код Бердјанска.

Сасвим извесно је да се нешто “иза брега ваља”, а уколико напад буде изведен, тешко ће Запад моћи да сакрије своје трагове у планирању и иницирању истог. Све ово би Русију вероватно сатерало у ћошак да узврати “целој екипи”, што би значило ударе на циљеве у другим европским, али вероватно и не само европским, земљама.

Прочитајте ОВДЕ о информацији да ће Си Ђинпинг позвати Србију да се учлани у БРИКС

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА