Најновије

ВИКАЛИ СУ ДА ЋЕ НАС БАЦАТИ У ЈАМЕ, НОВОЦРНОГОРСТВО РОЂЕНО НА САВЕЗУ СА УСТАШАМА: Владика Јован о нападу на Цетињски манастир (ВИДЕО)

Епископ пакрачко-славонски, владика Јован Ћулибрк се гостујући на Радио телевизији Републике Српске дотакао невладине организације која се назива Црногорска православна црква.

Владика Јован Ћулибрк (Фото: Јутјуб)

То су четири рашчињена свештеника због разних разлога. Они су, након што су рашчињени, прогласили себе на улици аутокефалном црквом. То је на нивоу шале или статистичке грешке - рекао је владика Јован.

Како каже, ту "цркву" не схвата озбиљно ни већина њених присталица.

Док сам био у Црној Гори, њихове присталице су долазиле и крштавале се у Цетињском манастиру. Ми смо их питали зар они нису познате присталице ЦПЦ. Они су нам одговарали да нису луди и да знају да то није црква, али да је подржавају политички - испричао је епископ пакрачко-славонски.

Он је испричао шта се дешавало када је групица присталица тзв. ЦПЦ напала Цетињски манастир.

Једног дана на Цетињу дошли су следбеници самозване црногорске православне цркве. Њих 15-20 је упало у Цетињски манастир кроз двориште. Упали су да нам прете. Њихов тадашњи вођа је био Бобо Богдановић, који је на крају завршио живот на Војномедицинској академији у Београду - каже владика Јован.

Он је истакао да ће један детаљ тог догађаја заувек да му остане у сећању.

 - Пре него што ће да оду, један од њих ми је довикнуо нешто што описује оно где смо сада. Рекао је: "Опет ћемо вас ми бацати у јаме". То сам запамтио и никада то нећу заборавити. Помислио сам, који сте то ви? Да ли ти то себе идентификујеш са неким од оних што су убили 109 свештеника, као комуниста? Не верујем да је деведесет и неке могао да буде комуниста. Или себе идентификујеш са усташама, који су чувенији по тим јамама? Решење је једноставно: он је и једно и друго. Његово је новоцрногорство саздано и рођено на том савезу са усташама и он се с тим идентификује. То је та "нова Црна Гора" која данас прети цркви у Црној Гори и то народ без грешке примећује - рекао је владика Јован.

Вучић поново ухваћен у лажи! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА