Најновије

ДВЕ ПОБЕДЕ ГА ДЕЛЕ ОД ИСТОРИЈЕ: Новак ускоро недостижан за Надала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ће од наредне недеље играти на турниру у Бечу. Напунио је батерије у Београду, а у Аустрију иде како би се додатно одмакао Рафаелу Надалу на АТП листи.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Светски број 1 ће се вратити у престоницу Аустрије први пут после 2007. године, када је освојио АТП Беч, а сада ће му само две победе бити довољне да изједначи сјајан рекорд. 

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ће од  наредне недеље играти на турниру у Бечу. Напунио је батерије у Београду, а у Аустрију иде како би се додатно одмакао Рафаелу Надалу на АТП листи. 

Светски број 1 ће се вратити у престоницу Аустрије први пут после 2007. године, када је освојио АТП Беч, а сада ће му само две победе бити довољне да изједначи сјајан рекорд. 

Новак је до сада пет пута завршавао годину као најбољи тенисер света, а уколико оствари два тријумфа у Бечу осигураће прво место до краја ове сезоне. Тиме ће се изједначити на листи са Питом Сампрасом који је такође шест пута био најбољи тенисер света у шест сезона. 

Надал сада има 9.850 бодова, а додатне поене може да освоји у Паризу и на завршном Мастерсу. Са максималним бројем освојених бодова Шпанац би годину завршио са 11.590 бодова. 

Новак само у Бечу може да освоји нових 500 бодова, а на завршном турниру сезоне би могао да дода још 1.300 бодова. То значи да Ђоковић ову сезону може да заврши са 13.540 бодова.

То је 3.690 бодова више него што Надал тренутно има! Уколико се зна да тенисери неће морати да "бране" бодове све до осмог марта, те да ће Новаку и наредне сезоне сигурно бити приписан максималан број бодова са Аустралијан Опена, то нас доводи до рачунице у којој би Ђоковић јако дуго био сигуран на врху АТП листе. 

Урнебесну сцену на мечу Звезде и Хофенхајма погледајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА