Најновије

ИГРАЈТЕ РАГБИ, ОСНУЈТЕ СВОЈ ЛОКАЛНИ КЛУБ: Рагби савез Србије је свима на располагању

Српски рагби (Фото: Вања Бејин/РСС)

'’Рагби савез Србије на овај начин жели да позове све заинтересоване да у својим локалним срединама оснују рагби клубове, у циљу ширења рагби фамилије по Србији и отварања нових рагби центара. На територији Србије је тренутно активно и у такмичењу учествује 13 рагби клубова у 8 градова односно локалних средина (Београд, Нови Сад, Панчево, Старчево, Крушевац, Лозница, Петровац на Млави и Вршац). У оквиру Стратешког плана развоја рагби спорта Рагби савез Србије је предвидео оснивање нових рагби клубова у свим локалним срединама у којима постоји интересовање за формирање нових клубова. Циљ је омасовљавање, повецање квантитета и квалитета учесника и побољшање свести целокупне популације о Рагби спорту. 

Рагби савез Србије посебну пажњу усмерава ка млађим категоријама. Циљ свих чинитеља у рагби спорту је да што више младих проба, тренира и заволи рагби спорт и све његове вредности. Везано за то, Савез је креирао такмичења у смеру да сви почетници играју утакмице са противницима сличног нивоа и искуства. Управо зато су и формиране развојне лиге у конкуренцији У16 кадета и У14 пионира које имају за циљ да у њима млади рагбисти стасавају док не дођу до нивоа када се могу такмичити са искуснијим тимовима. Такође посебна пажња ће бити усмерена и ка женском рагбију, где ће се кроз Женску Развојну Лигу формирати тимови за такмичења у будућем периоду'’, саопштено је у позиву националног рагби савеза.

'’Наредне сезоне нас очекује доста узбуђења и међународних активности. Рагби Савез Србије ће имати част да организује Европеско Првенство у рагбију 7 – Конференција 1 које ће се одржати у Београду, такође рагби је од наредне године постао део и Европских универзитетских играра које се такође одржавају у Београду. Када на то додамо регуларне активноисти Репрезентације Србије и уз домаћа такмичења, добијамо заиста веома богату годину препуну актиности. Управо зато је зимски период од велике важности за планирање и постављања темеља успешне рагби организације. Као што је рекао Бенџамин Френклин „Уколико не успете да се припремите, припремате се за неуспех“, најбитнија ствар је организација, планирање унапред, слога, стрпљење и пожртвован рад'’, поручује РСС.

Предност имају локалне средине ван Београда, што за циљ има развијање нових регија по целој Србији а самим тим и успешно ширење и развијање рагби спорта. Уколико сте заинтересовани да постанете део једног од најбрже растујућих спортова у Србији, све контакт информације можете добити преко wеб сајта www.rugbyserbia.com.

Више о српском рагбију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА