Најновије

„Године панике: Изласци, недоумице и одлука над одлукама“ :Порука је јасна, нисте саме!

„Године панике: Изласци, недоумице и одлука над одлукама“ Нел Фризел можете наћи од четвртка 15. априла у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари као и на сајту.

Фото-Лагуна

Постоје речи којима описујемо разна животна доба – адолесценција, менопауза, криза средњих година – али постоји период дубоких промена с којима се многе жене суочавају углавном од краја двадесетих па до почетка четрдесетих година свог живота, који још нема своје име. Нел Фризел, ауторка књиге „Године панике: Изласци, недоумице и одлука над одлукама“ коју објављује Лагуне, овај период промена назива годинама панике, а њега често одликује обузетост једним суштинским питањем: да ли да родим дете? Настављајући се на ово главно, следе питања: Желим ли дете? С киме да направим дете? Како ћу знати да ли сам спремна?

О овом врло важном периоду ретко се пише или прича мимо клишеа о биолошком сату који откуцава. Зато је ауторка решила да то промени, да женама помогне и проведе их кроз ово време недоумица служећи се причама из сопственог искуства стеченог током година панике, како би разоткрила шире друштвене и културне трендове и разгласила у коликој се мери ово животно доба одликује несигурношћу, збуњеношћу и осећајем хитности.

Нел Фризел нас подсећа да нисмо саме у свему томе и охрабрује да поделимо своја искуства и искуства жена око нас – као што она то искрено и рањиво чини на овим страницама. Сирове и урнебесне, „Године панике“ су рука која грли све жене док покушавају да донесу велике животне одлуке иза којих вреба питање свих питања.

Нел Фризел је новинарка и списатељица, пише као фриленсер, а има и своју колумну у Вогу о мајчинству и подизању деце. Позната је по изузетним чланцима о проблемима родне равноправности, о култури, уметности и политици.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА