Најновије

БАТО ЦАРЕВИЋ РУШИ МИЛА: ''Спреман сам да прихватим кандидатуру за председника'' (ВИДЕО)

„Прихватио бих кандидатуру за председника Црне Горе; ја сам увек ту да помогнем", рекао је председник општине Будва Марко Бато Царевић у емисији Српски св(иј)ет у којој је гостовао и шеф кабинета председника општине Будва Никола Јовановић

Марко Бато Царевић (Фото: Јутјуб)

„Прихватио бих кандидатуру за председника Црне Горе; ја сам увек ту да помогнем“, рекао је председник општине Будва Марко Бато Царевић у емисији Српски св(иј)ет у којој је гостовао и шеф кабинета председника општине Будва Никола Јовановић. Царевић истиче да је спреман да прихвати било какав изазов и додаје да Црну Гору треба да водимо домаћински, да вредно радимо, како би сви у њој лепо живели.

„Неопходно је успоставити једну правну државу и мислим да је то “лагана прича“, само је питање да ли то неко хоће, или неће. Замислите када би у нашој држави живело више милиона грађана?. Црну Гору видим као своју породицу и сматрам да све оно што радим када је људски и економски однос у питању, радим успешно! Ја сам вољан да помогнем!“, рекао је Бато Царевић.

На његове речи се надовезао Никола Јовановић, шеф кабинета градоначелника Будве, који у потпуности подржава кандидатуру Царевића за будућег председника Његошеве Црне Горе. „Крајње је време за тако нешто, јер се у садашњој композицији владе не налазе представници српског бирачког тела. Они се не смеју никоме извињавати, већ треба да буду поносни на нашу историју и традицију. Победити организовану криминалну групу два пута у Будви није мала ствар. Дошло је време да Срби имају политичког представника на највишој могућој државној функцији, као што је председник Црне Горе“, додаје Јовановић уз охрабрујуће речи упућене Царевићу, да је најјачи кандидат за ту функцију јер иза себе има резултате који имају шта да понуде.

Тренутна економска ситуација у Црној Гори није задивљујућа. Нова влада је морала да се задужи са 750 милиона еура под неповољним условима, а Царевић види најбоље решење за делимично решавање проблема кроз сарадњу са свим суседним државама Црне Горе. „Једно од изборних обећања јесте било укидање санкција Русији и нормализација са Републиком Српском и наравно Србијом, управо због интереса грађана која су везана за економско стање државе. Имао сам прилику да разговарам са министарком туризма, телекомуникације и трговине, Татјаном Матић, којој сам веома захвалан, јер је позиционирала Црну Гору на прву позицију дестинација за српске туристе. Жеља ми је да успоставимо покидане везе, а народ Србије мора да зна да политика Мила Ђукановића није воља грађана Црне Горе“, рекао је Царевић и нагласио да је најбољи будући извор прихода за Црну Гору грана туризма, јер они тренутно немају других привредних делатности.

Никола Јовановић дели Царевићево мишљење и сасвим сигурно говори да се Црна Гора већ дуже време налази пред финансијским колапсом, као и то да чисто сумња да постоји земља која има толики јавни дуг, а да већ није прогласила банкрот. „Влада Црна Горе мора да уради нешто по питању економског стања. Црна Гора није у прилици да било коме уводи санкције, поготово не Русији. Црна Гора зависи од туризма, па нам је управо ту потребна највећа помоћ. Грађани Србије треба да знају да су увек добродошли на црногорско приморје“, додаје Јовановић, који и даље заступа чврст став о кандидатури Царевића за председника и надовезује се да само уз помоћ такве особе, Црна Гора може одредити свој будући правац.

Тридесетогодишња хоботница Демократске Партије Социјалиста и даље пушта своје пипке, иако је отерана са позиција власти 30. августа прошле године. Јовановић то осликава кроз следеће речи „Миливоје Катнић је најбоља слика и прилика тренутног стања у Црној Гори. Неравнотежу створену ДПС-ом треба довести у оптимални оквир, а влада Здравка Кривокапића треба да препозна процес и да отвори простор за одређену реконструкцију. Неопходно је убацити људе који ће створити кохезију између парламента и владе, како би стабилност владе била већа“.

Царевић и Јовановић су се такође сложили око доношења закона о тужилаштву и судству. Неопходно је доношење закона о пореклу имовине, који ће уследити праведан правни систем. Приоритет је испитати компаније бившег владајућег система и све што је мимо закона исфилтрирати, па тако добити способне људе за обављање функција. „Нисам задовољан досадашњим радом нове владе, али треба им дати шансу. То су часни људи, нису криминалци и није лако дејствовати након тридесетогодишње власти организоване криминалне групе. Надам се да ће експертска влада показати боље резултате, у супротном, реформа је неопходна“, говори Царевић и додаје да је одговорност нове владе огромна, али да се морају створити услови за њихово ангажовање и овом приликом утиче на тзв. комите, да ако сами себе називају патриотама, да помогну својој држави и да не праве довољно тешку ситуацију још тежом.

Царевић и Јовановић су овом приликом утицали још једном на српски народ у Србији да не заборави да Ђукановић није слободна воља грађана и да поред тога што су Србија и Црна Гора две суверене државе, граница међу браћом не сме да постоји.

О неочекиваном потезу Русије у вези са Црном Гором прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА